Kubai stílusú pizza sült sertéshússal és karamellizált hagymával

Pizza Cubana – Kubai sertéshús, édes hagyma

A Pizza Cubana a kubai konyha gazdag ízvilágát hozza el egy ropogós pizzatészta formájában. A sült sertéshús, amely a híres \'ropa vieja\' vagy \'mojo pork\' receptből származik, fűszeres és zamatos ízt kölcsönöz az ételnek. A karamellizált hagyma édes-savanykás egyensúlya tökéletesen kiegészíti a húsos feltétet, míg a friss lime lé egy kis kubai frissességet ad. Ha szereted az egzotikus ízeket és az ízletes húsos pizzákat, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Finomliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
1 tk.
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
200 g Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
200 g Sült kubai sertéshús (ropa vieja vagy mojo sertés)
100 g Édes hagyma (karamellizált)
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Friss lime lé
1 tk. Kubai fűszerek (oregánó, kömény, paprika)
5 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A cukor segít az élesztőnek elindulni, de ne tegyél túl sokat, mert az befolyásolhatja a tészta ízét.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.

    A só fontos a tészta ízéhez, de ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolhatja az aktiválódást.

    3

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    Ha nincs elég meleg helyed, a tálat lefedve tedd a hűtőbe, és hagyd kelni hosszabb ideig (akár egy éjszakán át). Ez lassabb, de ízletesebb tésztát eredményez.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a sütőlemezre.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.

    Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, majd folytasd a nyújtást.

    6

    Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg fokhagymával és a kubai fűszerekkel.

    A kubai fűszerek pontos összetétele változó lehet, de általában tartalmaz köményt, oregánót, fokhagymát, paprikát és citrushéjat.

    7

    Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd helyezd rá a tépett sült sertéshúst és a karamellizált hagymát.

    A karamellizált hagymát érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni.

    8

    Friss lime lével spricceld meg a tetejét, majd helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.

    A lime leve frissességet ad a pizzának, de ne vidd túlzásba, mert eláztathatja a tésztát.

    9

    Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.

    A koriandert a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját és frissességét.