Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A cukor segít az élesztőnek elindulni, de ne tegyél túl sokat, mert az befolyásolhatja a tészta ízét.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.
A só fontos a tészta ízéhez, de ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolhatja az aktiválódást.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
Ha nincs elég meleg helyed, a tálat lefedve tedd a hűtőbe, és hagyd kelni hosszabb ideig (akár egy éjszakán át). Ez lassabb, de ízletesebb tésztát eredményez.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a sütőlemezre.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, majd folytasd a nyújtást.
Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg fokhagymával és a kubai fűszerekkel.
A kubai fűszerek pontos összetétele változó lehet, de általában tartalmaz köményt, oregánót, fokhagymát, paprikát és citrushéjat.
Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd helyezd rá a tépett sült sertéshúst és a karamellizált hagymát.
A karamellizált hagymát érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni.
Friss lime lével spricceld meg a tetejét, majd helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.
A lime leve frissességet ad a pizzának, de ne vidd túlzásba, mert eláztathatja a tésztát.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.
A koriandert a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját és frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.