Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik. A langyos víz ideális.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.
A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, de nem ragad. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet vagy vizet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta kelesztéséhez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 50°C) előmelegítve, majd kikapcsolva. Ha nincs időd, használhatsz gyorsan kelő élesztőt is.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően megsüljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg zúzott fokhagymával, oregánóval és fekete borssal.
Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A fokhagymát ne vidd túlzásba, mert nagyon intenzív íze van.
Szórd rá a reszelt dominikai sajtot, majd helyezd rá a szeletelt Longaniza kolbászt, zöldpaprika csíkokat és lilahagymát.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük. Ha a kolbász túl zsíros, süsd elő kicsit serpenyőben.
Helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.
A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt, buborékos.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.
A koriandert csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. Hagyd a pizzát kicsit hűlni, mielőtt szeleteled, hogy ne folyjon szét a sajt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.