Dominikai stílusú pizza Longaniza kolbásszal és helyi sajttal

Pizza Dominicana – Dominikai sajt, kolbász

A Pizza Dominicana egyedülállóan ötvözi a dominikai konyha gazdag ízvilágát az olasz pizza hagyományaival. A Longaniza kolbász fűszeres karaktere, a Queso de Hoja vagy Queso Blanco dominikai sajt krémessége, valamint a zöldpaprika és a lilahagyma frissessége egy tökéletes egyensúlyt teremt. A Dominikai Köztársaságban a sajtok és a fűszeres húsok kiemelt szerepet játszanak a mindennapi ételekben, így ez a pizza egy igazi helyi különlegesség. Ha szereted a fűszeres, karakteres pizzákat, akkor ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Finomliszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
1 tk.
1 tk. Cukor
30 ml Olívaolaj
200 g Paradicsomszósz
200 g Dominikai sajt (Queso de Hoja vagy Queso Blanco)
150 g Dominikai kolbász (Longaniza)
100 g Zöldpaprika
1 db Lilahagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Szárított oregánó
1 csipet Fekete bors
5 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos! Ha túl meleg, az élesztő elpusztul, ha túl hideg, nem aktiválódik. A langyos víz ideális.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.

    A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, de nem ragad. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet vagy vizet.

    3

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta kelesztéséhez ideális hely a sütő, alacsony hőfokon (kb. 50°C) előmelegítve, majd kikapcsolva. Ha nincs időd, használhatsz gyorsan kelő élesztőt is.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a pizza tésztája megfelelően megsüljön. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    5

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha nagyon rugalmas, pihentesd pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    6

    Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg zúzott fokhagymával, oregánóval és fekete borssal.

    Ne használj túl sok szószt, mert eláztathatja a tésztát. A fokhagymát ne vidd túlzásba, mert nagyon intenzív íze van.

    7

    Szórd rá a reszelt dominikai sajtot, majd helyezd rá a szeletelt Longaniza kolbászt, zöldpaprika csíkokat és lilahagymát.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük. Ha a kolbász túl zsíros, süsd elő kicsit serpenyőben.

    8

    Helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.

    A sütési idő a sütődtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt, buborékos.

    9

    Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.

    A koriandert csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására elveszíti az aromáját. Hagyd a pizzát kicsit hűlni, mielőtt szeleteled, hogy ne folyjon szét a sajt.