Pizza Ethiopian Style tálalva

Pizza Ethiopian Style

A Pizza Ethiopian Style az etióp konyha jellegzetes fűszereit hozza el a pizzára. A berbere fűszerkeverék gazdag, meleg ízvilágot kölcsönöz a grillezett csirkének, amely tökéletesen harmonizál a friss korianderrel és a hagymával. Ez a pizza ideális választás azoknak, akik szeretnének különleges és egzotikus ízeket felfedezni egy jól ismert ételen keresztül. Tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy családi vacsorákhoz.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
5 g Berbere fűszerkeverék
200 g Fűszeres csirkecsíkok (grillezett)
1 db Hagyma
10 g Friss koriander
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha duplájára kel. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely.

    2

    Grillezd meg a csirkecsíkokat, ízesítve berbere fűszerkeverékkel. Szeleteld fel a hagymát vékony szeletekre.

    A berbere fűszerkeverék nagyon intenzív, óvatosan adagold. Ha nincs berbere fűszerkeveréked, használhatsz chilit, paprikát, gyömbért, koriandert és szerecsendiót.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő használata segít abban, hogy a tészta ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, a sütőlap is megteszi, de érdemes a sütőlapot is előmelegíteni.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd kend meg paradicsomszósszal. Szórd meg mozzarellával, és helyezd rá a grillezett, fűszeres csirkecsíkokat és a hagymát.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg. Ha a sajt hamarabb megolvad, mint a tészta megsülne, takard le a pizzát alufóliával.

    6

    Sütés után szórd meg friss korianderrel, és locsold meg olívaolajjal. Azonnal tálald.

    A friss koriander és az olívaolaj még finomabbá teszi a pizzát. Tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, hogy ne égesd meg a szád.