Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
Ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg víz az ideális.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha előtte 10-15 percig pihenteted.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg aprított fokhagymával és egy kevés fekete borssal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit ízesíthetsz fokhagymával, bazsalikommal és oregánóval.
Szórd rá a friss spenótot, majd szórd meg reszelt mozzarellával és parmezánnal.
A spenótot érdemes előtte enyhén megpárolni vagy lepirítani, hogy a sütés során ne engedjen túl sok vizet.
A pizza közepén készíts egy kis mélyedést, és óvatosan üsd bele a tojásokat.
A tojásokat óvatosan üsd a mélyedésekbe, hogy a sárgájuk egyben maradjon.
Szórd meg oregánóval, majd helyezd előmelegített sütőbe.
Az oregánó helyett használhatsz más fűszereket is, például bazsalikomot vagy rozmaringot.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz, a sajt megolvad és a tojás fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, ezért érdemes figyelni a pizzát sütés közben. Ha a tojás túl gyorsan sül, takard le a pizzát alufóliával.
A sütőből kivett pizzát szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A frissen sült pizza a legfinomabb, de ha marad, másnap is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.