Pizza Friarielli e Salsiccia – Nápolyi kolbászos és brokkolis pizza tálalva

Pizza Friarielli e Salsiccia – Nápolyi kolbász és brokkoli

A Pizza Friarielli e Salsiccia Nápoly egyik ikonikus pizzája, amelyet a régió híres Friarielli (brokkoli-szerű zöldség) és ízletes kolbász kombinációja tesz különlegessé. Ez a pizza a nápolyi konyha egyszerűségét és gazdagságát tükrözi, ahol a friss alapanyagok ízei érvényesülnek. Egyedi választás azok számára, akik szeretnék felfedezni az olasz pizzák kevésbé ismert, de annál izgalmasabb változatait.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 37 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g Friss brokkoli (vagy friarielli, ha elérhető)
150 g Nápolyi kolbász (salsiccia)
150 g Mozzarella sajt
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Extra szűz olívaolaj
1 tk. Durva tengeri só
5 g Friss oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és készíts elő egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok elengedhetetlen a nápolyi stílusú pizzához.

    2

    Blansírozd a brokkolit forró vízben 2 percig, majd szűrd le, és tedd félre hűlni.

    A blansírozás segít megőrizni a brokkoli színét és ropogósságát.

    3

    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olívaolajat, majd pirítsd meg a felszeletelt fokhagymát, amíg aranybarna lesz.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá a blansírozott brokkolit a serpenyőhöz, és kevergetve párold 5 percig. Ízesítsd sóval és friss oregánóval.

    A brokkolit ne párold túl sokáig, hogy ne veszítse el a színét és a ropogósságát.

    5

    Vágd fel a nápolyi kolbászt kisebb darabokra, és egy másik serpenyőben pirítsd meg olívaolajon.

    A nápolyi kolbász pikáns íze jól illik a brokkolihoz.

    6

    Nyújtsd ki a pizzatésztát, és helyezd a tepsibe. Tépkedd darabokra a mozzarellát, és oszd el a tésztán.

    A pizzatészta legyen vékony, de ne szakadjon el.

    7

    Tedd a brokkolit és a kolbász darabokat a mozzarellára, ügyelve arra, hogy egyenletesen eloszlasd.

    A feltéteket ne halmozd túl, mert akkor a pizza nem fog átsülni.

    8

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a sajt szépen megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.

    9

    Miután kivetted a pizzát a sütőből, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tálald frissen.

    Az olívaolaj még gazdagabbá teszi az ízét.