Pizza Ghanaian Style tĂĄlalva

Pizza Ghanaian Style

A Pizza Ghanaian Style kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot hoz el az asztalra, amelyet a ghĂĄnai konyha ihletett. A fƱszeres grillezett csirke paprikĂĄval, gyömbĂ©rrel Ă©s fokhagymaporral Ă­zesĂ­tve egyedi karaktert ad ennek a pizzĂĄnak. Az egyszerƱ hagyma Ă©s a friss koriander harmonikusan egĂ©szĂ­ti ki az Ă­zeket. TökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha valami egzotikus, mĂ©gis könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ vacsorĂĄra vĂĄgysz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
710 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 200 ml Víz
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 5 g Só
⭕ 150 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g FƱszeres csirke (grillezett, csĂ­kokra vĂĄgva)
⭕ 150 g Mozzarella sajt
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 10 g Friss koriander
⭕ 5 g FƱszerek (paprika, gyömbĂ©r, fokhagyma por)
⭕ 20 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a pizzatĂ©sztĂĄt: keverd össze a lisztet, vizet, Ă©lesztƑt Ă©s sĂłt. GyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ, majd hagyd kelni 1 ĂłrĂĄt meleg helyen.

    A tĂ©szta akkor jĂł, ha sima Ă©s rugalmas. Ha tĂșl ragacsos, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s lisztet. A kelesztĂ©shez hasznĂĄlj letakart tĂĄlat, meleg helyen.

    2

    Grillezd meg a csirkemellet, ízesítve paprikåval, gyömbérrel és fokhagymaporral. Szeleteld csíkokra. Aprítsd fel a hagymåt vékony szeletekre.

    A csirkemellet Ă©rdemes elƑzƑleg bepĂĄcolni, hogy mĂ©g Ă­zletesebb legyen. A hagymĂĄt vĂĄgd vĂ©konyra, hogy a pizzĂĄn gyorsan megsĂŒljön.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakƑ hasznĂĄlata segĂ­t, hogy a pizza alja ropogĂłsabb legyen. Ha nincs pizzaköved, hasznĂĄld a sĂŒtƑlapot.

    4

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, majd kend meg paradicsomszĂłsszal. SzĂłrd meg mozzarellĂĄval, Ă©s helyezd rĂĄ a grillezett csirkĂ©t Ă©s a hagymĂĄt.

    A tĂ©sztĂĄt minĂ©l vĂ©konyabbra nyĂșjtsd, hogy a pizza ne legyen tĂșl vastag. A paradicsomszĂłszt ne vidd fel tĂșl vastagon, mert elĂĄzhat a tĂ©szta.

    5

    SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, vagy amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑtƑl fĂŒggƑen vĂĄltozhat. Figyeld a pizzĂĄt, hogy ne Ă©gjen meg.

    6

    SĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s locsold meg olĂ­vaolajjal. Azonnal tĂĄlald.

    A friss koriander Ă©s az olĂ­vaolaj mĂ©g Ă­zletesebbĂ© teszi a pizzĂĄt. A tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd kicsit hƱlni, hogy ne Ă©gesd meg a szĂĄd.