Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Langyos víz az ideális. A tésztát letakarva meleg helyen keleszd, így gyorsabban megkel.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon összehúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálod nyújtani.
Kend meg a tésztát egyenletesen tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A tejfölt vékonyan kend rá, hogy a tészta átsüljön. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is.
Vágd vékony szeletekre a füstölt kolbászt, a hagymát és a paprikát, majd oszlasd el egyenletesen a pizza tetején.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletre jusson mindenből. A kolbászt ne tedd túl vastag szeletekre, mert nehezen sül meg.
Szórd meg aprított fokhagymával és egy kevés fűszerpaprikával.
A fokhagymát ne aprítsd túl finomra, mert könnyen megéghet a sütőben. A fűszerpaprikával óvatosan bánj, mert nagyon intenzív íze van.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, hogy ne égjen meg. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, tedd a pizzát a sütő alsóbb részébe.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss petrezselyemmel, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például bazsalikomot vagy oregánót.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.