Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A tészta keléséhez ideális a meleg, huzatmentes hely. Ha nincs elég időd, használhatsz bolti pizzatésztát is.
Grillezd meg a húsdarabokat, és ízesítsd paprikával, fokhagymaporral és borssal. Szeleteld vékonyra a hagymát.
A húst ne süsd túl, mert a sütőben még tovább fog készülni. A vékonyra szeletelt hagyma jobban átsül és nem lesz túl erős az íze.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A pizzakő használata egyenletesebb hőelosztást biztosít, így a tészta ropogósabb lesz.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd kend meg paradicsomszósszal. Szórd meg mozzarellával, és helyezd rá a grillhúst és a hagymát.
Ne tegyél túl sok feltétet, mert a tészta elázhat. A mozzarella egyenletes elosztása biztosítja, hogy mindenhol legyen sajt.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők hőmérséklete eltérő lehet. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Sütés után szórd meg friss korianderrel, és locsold meg olívaolajjal. Azonnal tálald.
A koriander és az olívaolaj frissességet és extra ízt ad a pizzának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.