Pizza Kenyan Nyama Choma tálalva

Pizza Kenyan Nyama Choma

A Pizza Kenyan Nyama Choma a kenyai konyha egyik legkedveltebb ételének, a nyama chomának az ízeit viszi a pizzára. A grillezett húsdarabok gazdag, füstös íze tökéletesen harmonizál a mozzarellával és a friss korianderrel. Ez a pizza ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni, ami egyszerre idézi meg Kenya ízvilágát és az olasz pizza hagyományait.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
200 g Grillhús (marha vagy kecske, apró darabokra vágva)
150 g Mozzarella sajt
1 db Hagyma
10 g Friss koriander
5 g Fűszerek (paprika, fokhagyma por, bors)
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta keléséhez ideális a meleg, huzatmentes hely. Ha nincs elég időd, használhatsz bolti pizzatésztát is.

    2

    Grillezd meg a húsdarabokat, és ízesítsd paprikával, fokhagymaporral és borssal. Szeleteld vékonyra a hagymát.

    A húst ne süsd túl, mert a sütőben még tovább fog készülni. A vékonyra szeletelt hagyma jobban átsül és nem lesz túl erős az íze.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő használata egyenletesebb hőelosztást biztosít, így a tészta ropogósabb lesz.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd kend meg paradicsomszósszal. Szórd meg mozzarellával, és helyezd rá a grillhúst és a hagymát.

    Ne tegyél túl sok feltétet, mert a tészta elázhat. A mozzarella egyenletes elosztása biztosítja, hogy mindenhol legyen sajt.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők hőmérséklete eltérő lehet. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    6

    Sütés után szórd meg friss korianderrel, és locsold meg olívaolajjal. Azonnal tálald.

    A koriander és az olívaolaj frissességet és extra ízt ad a pizzának.