Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A jó pizzatészta titka a megfelelő arányok és a türelem. Ne hagyd ki a kelesztést, mert az adja a tészta könnyedségét.
Pirítsd meg a darált húst olívaolajon, és ízesítsd köménnyel, korianderrel és paprikával. Szeleteld fel az olívabogyókat és aprítsd fel a hagymát.
A húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers. A fűszerekkel ne spórolj, mert azok adják a pizza különleges ízét.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a tökéletes pizza elkészítéséhez.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd kend meg paradicsomszósszal. Szórd meg mozzarellával, és helyezd rá a fűszeres darált húst, az olívabogyókat és az aprított hagymát.
A vékony tészta ropogósabb lesz. A feltéteket egyenletesen oszd el, hogy minden szelet ugyanolyan finom legyen.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a sajt már megolvadt és a tészta aranybarna, kiveheted.
Sütés után szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg olívaolajjal. Azonnal tálald.
A friss petrezselyem és az olívaolaj frissességet és extra ízt kölcsönöz a pizzának. Azonnal tálald, hogy a tészta ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.