Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A cukor segít az élesztőnek aktiválódni. Ha nincs otthon cukor, használhatsz mézet is.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta akkor kel meg a legjobban, ha meleg helyen van. Tegyél egy tál forró vizet a sütő aljába, és a tésztát a rácsra a fölé.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
A sütőt mindig melegítsd elő, mielőtt beteszed a pizzát, hogy a tészta egyenletesen süljön meg.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, különben leragad. Használj sodrófát a nyújtáshoz.
Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd keverj bele egy kis harissát a pikáns ízért.
A harissa nagyon csípős, ezért óvatosan adagold. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Szórd rá a lecsepegtetett tonhalkonzervet, majd rendezd el rajta a vékonyra szeletelt lilahagymát, olívabogyót és főtt tojás szeleteket.
A tonhalat alaposan csepegtesd le, különben elázik a pizza. A feltéteket egyenletesen oszlasd el.
Szórd meg oregánóval és fekete borssal, majd helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek.
Az oregánó és a fekete bors ízlés szerint adagolható. Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.
A friss koriander feldobja a pizza ízét. Ha nem szereted a koriandert, használhatsz petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.