Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, sertéshúst, aprított vöröshagymát, zúzott fokhagymát, őrölt paprikát, köményt, sót és borsot. Gyúrj belőle homogén masszát.
A hús legyen jó minőségű és zsírosabb, hogy a pljeskavica szaftos maradjon. A hagymát nagyon apróra vágd, vagy reszeld le, hogy ne legyen darabos a massza.
A masszából formázz vastagabb, kör alakú pogácsákat, és tedd őket egy tányérra. Fedd le fóliával, és hagyd pihenni a hűtőben 30 percig.
A hűtés segít, hogy a pogácsák jobban összetartsanak sütés közben. A pogácsákat vizes kézzel formázd, hogy ne ragadjanak.
Melegíts elő egy grillt vagy grillserpenyőt közepesen magas hőmérsékletre. Kend meg a grillrácsot vagy a serpenyőt olívaolajjal.
A grill legyen elég forró, hogy a pogácsák azonnal kérget kapjanak.
Grillezd a pljeskavicákat mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg szép kérget kapnak és teljesen átsülnek.
Ne nyomkodd a pogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftjukat. Ha a pogácsák nagyon vastagok, fedd le a grillt sütés közben, hogy a hús belseje is átsüljön.
Tálald a pljeskavicát forrón, friss kenyérrel, ajvárral (paprika szósz) és sült burgonyával. Díszítheted friss petrezselyemmel.
A pljeskavica mellé kínálhatsz kajmakot (tejfölös krémsajt), vöröshagymát és friss salátát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.