Plov bárányhússal, rizses étel friss korianderrel tálalva

Plov bárányhússal

A plov, vagy piláf, egy hagyományos közép-ázsiai étel, amelyet gyakran készítenek bárányhússal és fűszeres rizssel. Az étel a régióban régóta jelen van, és az ünnepi étkezések középpontjában áll. A bárányhús íze tökéletesen illik a fűszerekhez, és a rizs szaftos állaga gazdagítja az ételt. A plov elkészítése egyszerű, de gazdag ízélményt ad, ami nemcsak a közép-ázsiai, hanem a nemzetközi konyhában is népszerűvé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 25 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús
300 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
3 ek. Növényi olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
1 ág Cilantro
2 ek. Zsír

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd kisebb kockákra. A hagymát hámozd meg és vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze. A sárgarépát hámozd meg és vágd vékony csíkokra.

    A bárányhúst akár előző nap is bepácolhatod egy kis fokhagymás fűszerolajban, hogy még ízesebb legyen.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a növényi olajat, és add hozzá a hagymát. Pirítsd meg, amíg üvegesedni nem kezd, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a köményt, és keverd át.

    A hagyma megpirítása kiemeli az étel ízét, ezért fontos, hogy ne hagyd ki ezt a lépést.

    3

    Add hozzá a bárányhúst, és pirítsd minden oldalán aranybarnára. Amikor a hús már szépen megpirult, add hozzá a sárgarépát, és keverd össze.

    A hús és a zöldségek pirítása segít az ízek összekapcsolódásában, és szaftosabbá teszi az ételt.

    4

    Önts hozzá 600 ml vizet, és sózd, borsozd ízlés szerint. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten főzd 45-50 percig, amíg a hús megpuhul.

    Ha szükséges, a főzés során pótolhatod a vizet, hogy a hús ne égjen le, és a fűszerek jól átszívódjanak.

    5

    A rizst öblítsd le hideg vízzel, majd add hozzá a húsos keverékhez. Fedd le a lábast, és hagyd párolódni 20 percig, amíg a rizs megpuhul és a leve felszívódik.

    A rizs ne legyen túl sok vízben, így könnyebben megpuhul, és a fűszerek jobban beépülnek.

    6

    Amikor a rizs elkészült, a tetejére szórj friss koriandert, és tálald melegen.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszeres ízeket, így érdemes mindig frissen hozzáadni.