Poké tonhallal friss zöldségekkel és rizságyon, díszítve korianderrel és lime-léval.

Poké tonhallal

A poké tálak eredete Hawaii szigetéről származik, ahol a helyiek friss halat és zöldségeket kevertek össze rizses alapra, hogy ízletes és tápláló ételt készítsenek. Az étel gyorsan elterjedt a világ más részein is, és mostanra az egészséges étkezés egyik kedvelt formájává vált. A tonhalas poké tál friss, ínycsiklandó ízeket kínál, és ideális választás azok számára, akik szeretnék élvezni a friss halat zöldségekkel és egyéb tápanyagban gazdag alapanyagokkal. Az étel bármilyen alkalmra tökéletes választás lehet, akár egy könnyed nyári ebédre, akár egy tápláló vacsorára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss tonhal
150 g Sushi rizs
1 db Avokádó
1 db Uborka
1 ek. Szezámmag
2 ek. Szójaszósz
1 db Lime
1 csokor Friss koriander
1 db Chili

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először főzd meg a sushi rizst. Öblítsd át a rizst hideg vízben, majd főzd meg egy edényben 1:1 arányban víz és rizs arányban 15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hagyd állni 10 percig lefedve.

    A rizs ne legyen túl nedves vagy száraz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis rizsecetet, hogy a rizs ízletesebb legyen.

    2

    Közben készítsd elő a többi hozzávalót. A tonhalat vágd kis kockákra, és tedd félre. Az avokádót hámozd meg, vágd fel kockákra, és locsold meg egy kevés lime-léval, hogy ne barnuljon meg.

    Ha nem vagy biztos benne, hogy az avokádó érett, enyhén nyomd meg, és ha az enyhén puha, akkor tökéletes.

    3

    A uborkát is vágd fel vékony szeletekre. A chilit szeleteld fel vékony karikákra, és ha nem szereted a túl erős ízt, távolítsd el a magját.

    A chili erősségétől függően igazítsd a mennyiséget, ha nem szereted túl csípősen.

    4

    A rizst tálakba oszd szét, majd halmozd a tonhalat, avokádót, uborkát, chilit és szezámmagot a rizs tetejére. A lime levét csorgasd rá a kész ételre.

    Kísérletezhetsz különböző öntetekkel is, például egy kis szójaszósszal vagy wasabival, hogy fokozd az ízeket.

    5

    Tálald az ételt friss korianderrel díszítve, és már kész is a tonhalas poké tál.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a tonhalat és az avokádót. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.