Pollo al ajillo tĂĄlalva

Pollo al ajillo (spanyol fokhagymĂĄs csirke)

A Pollo al ajillo a spanyol konyha egyik legegyszerƱbb Ă©s legĂ­zletesebb fogĂĄsa, amely az orszĂĄg szinte minden rĂ©giĂłjĂĄban ismert. Ez a recept tökĂ©letesen tĂŒkrözi a spanyol konyha filozĂłfiĂĄjĂĄt: egyszerƱ alapanyagokbĂłl nagyszerƱ Ă­zeket teremteni. A fokhagyma intenzĂ­v aromĂĄja Ă©s a fehĂ©rbor savassĂĄga harmonikusan egĂ©szĂ­ti ki a csirke puhasĂĄgĂĄt. A Pollo al ajillo nemcsak hĂ©tköznapi vacsorĂĄkra alkalmas, hanem kĂŒlönleges alkalmakra is kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs, hiszen könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ, mĂ©gis lenyƱgözƑen finom.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 kg Csirke (egĂ©sz vagy feldarabolva)
⭕ 8 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 ml Olívaolaj
⭕ 150 ml SzĂĄraz fehĂ©rbor
⭕ 5 g Friss rozmaring
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 2 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkét mosd meg, szårítsd meg, majd vågd kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg minden oldalåt.

    A csirkĂ©t vĂĄgd egyforma mĂ©retƱ darabokra, hogy egyenletesen sĂŒljenek meg.

    2

    Egy nagy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten. Add hozzĂĄ a fokhagymagerezdeket egĂ©szben, Ă©s pirĂ­tsd meg Ƒket aranybarnĂĄra. EzutĂĄn szedd ki a fokhagymĂĄt, Ă©s tedd fĂ©lre.

    VigyĂĄzz, hogy a fokhagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ lesz. Ha tĂșl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hƑfokot.

    3

    Tedd a csirkedarabokat az olajba, Ă©s sĂŒsd meg Ƒket minden oldalon, amĂ­g aranybarna nem lesz (kb. 10 perc).

    Ne tedd egyszerre az összes csirkĂ©t a serpenyƑbe, mert lehƱti az olajat Ă©s a hĂșs nem fog szĂ©pen pirulni. InkĂĄbb több rĂ©szletben sĂŒsd.

    4

    Add vissza a pirĂ­tott fokhagymĂĄt a serpenyƑbe, majd öntsd rĂĄ a fehĂ©rbort. Hagyd, hogy a bor kicsit elpĂĄrologjon, Ă©s a csirke ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    Hasznålj szåraz fehérbort a legjobb ízhatås érdekében. A bor elpårologtatåsakor vigyåzz, hogy ne gyulladjon be a gåzlångtól.

    5

    SzĂłrd meg a csirkĂ©t friss rozmaringgal, Ă©s fedd le a serpenyƑt. LassĂș tƱzön fƑzd tovĂĄbbi 15 percig, amĂ­g a csirke teljesen ĂĄtsĂŒl, Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek.

    Ha nincs friss rozmaringod, hasznĂĄlhatsz szĂĄrĂ­tottat is, de a friss rozmaring Ă­ze intenzĂ­vebb.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg aprĂłra vĂĄgott friss petrezselyemmel. KĂ­nĂĄlj mellĂ© friss kenyĂ©rszeleteket vagy pĂĄrolt zöldsĂ©geket.

    A friss petrezselyem nem csak dĂ­szĂ­tĂ©s, hanem friss, ĂŒde Ă­zt ad az Ă©telnek.