Forrósíts fel olívaolajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkedarabokat, amíg aranybarnák nem lesznek. Tedd félre a csirkét.
A csirkét ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor nem pirul meg rendesen, hanem inkább párolódik. Inkább több részletben süsd.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a szeletelt hagymát, zúzott fokhagymát, aprított sárgarépát és zellert, amíg puhák és illatosak lesznek.
A zöldségeket közepes lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a friss rozmaringot és a babérleveleket, majd öntsd rá a vörösbort. Forrald fel, hogy az alkohol elpárologjon.
A vörösbor elpárologtatása fontos, hogy ne maradjon savanyú íze az ételben.
Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe, és öntsd rá a pürésített paradicsomot. Sózd és borsozd ízlés szerint.
Használj jó minőségű pürésített paradicsomot a legjobb ízhatás érdekében.
Fedd le a serpenyőt, és alacsony hőfokon főzd 45-60 percig, amíg a csirke omlós lesz és az ízek összeérnek. Időnként keverd meg.
A lassú főzés biztosítja, hogy a csirke omlós legyen és az ízek jól összeérjenek. Ha a szaft túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés alaplevet vagy vizet.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálj mellé friss kenyeret, polentát vagy főtt tésztát.
A friss petrezselyem frissességet és aromát ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.