PĂžlse med ropogĂłs hagymĂĄval, friss petrezselyemmel tĂĄlalva

PĂžlse med ropogĂłs hagymĂĄval

A PĂžlse med ropogĂłs hagymĂĄval egy klasszikus skandinĂĄv Ă©tel, amelyet gyorsan Ă©s könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetĂŒnk. A virsli Ă©s a ropogĂłs hagyma kombinĂĄciĂłja tökĂ©letes Ă©tkezĂ©st kĂ­nĂĄl, kĂŒlönösen akkor, ha valami finomat szeretnĂ©nk egy gyors vacsorĂĄhoz vagy ebĂ©dhez. A fƱszeres Ă­zek Ă©s a ropogĂłs textĂșrĂĄk egyedivĂ© teszik ezt az Ă©telt, amelyet könnyen variĂĄlhatunk a kedvenc fƱszereinkkel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Virslik
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 ek. Olaj
⭕ 2 ek. Liszt
⭕ 1 csipet Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. Paprika
⭕ 1 csipet Cukor
⭕ 1 ág Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymåt håmozd meg és vågd vékony karikåkra.

    Ha a hagyma erƑsen csĂ­p, ĂĄztathatod hideg vĂ­zben egy percig, hogy csökkentsd a csĂ­pƑssĂ©gĂ©t.

    2

    Egy kis tålban keverd össze a lisztet, paprikåt, sót és borsot.

    A paprika ízesíti a ropogós hagymåt, így a fƱszeres liszt tökéletesen illik az ételhez.

    3

    A hagymakarikĂĄkat forgasd meg a lisztes keverĂ©kben, hogy egyenletesen bevonja Ƒket.

    Ha tĂșl sok liszt tapad a hagymĂĄra, Ăłvatosan rĂĄzd le, hogy ne legyen tĂșl sƱrƱ a panĂ­r.

    4

    MelegĂ­ts olajat egy serpenyƑben, Ă©s tedd bele a hagymĂĄt. SĂŒsd közepes hƑmĂ©rsĂ©kleten, amĂ­g aranybarna Ă©s ropogĂłs nem lesz.

    A hagymĂĄkat folyamatosan keverd, hogy mindegyik egyenletesen sĂŒljön meg Ă©s ne Ă©gjenek meg.

    5

    MiutĂĄn a hagyma ropogĂłs lett, szedd ki a serpenyƑbƑl, Ă©s tedd papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papĂ­rtörlƑ segĂ­t abban, hogy a hagyma megƑrizze ropogĂłssĂĄgĂĄt.

    6

    A virsliket sĂŒsd meg egy mĂĄsik serpenyƑben, amĂ­g szĂ©p barna szĂ­nt nem kapnak.

    A virslit lassan sĂŒsd, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig szaftos maradjon.

    7

    Tålald a virsliket a ropogós hagymåval a tetején, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissessége és színe segít kiemelni az étel ízét és megjelenését.