Pølse med ropogós hagymával, friss petrezselyemmel tálalva

Pølse med ropogós hagymával

A Pølse med ropogós hagymával egy klasszikus skandináv étel, amelyet gyorsan és könnyedén elkészíthetünk. A virsli és a ropogós hagyma kombinációja tökéletes étkezést kínál, különösen akkor, ha valami finomat szeretnénk egy gyors vacsorához vagy ebédhez. A fűszeres ízek és a ropogós textúrák egyedivé teszik ezt az ételt, amelyet könnyen variálhatunk a kedvenc fűszereinkkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Virslik
1 db Hagyma
2 ek. Olaj
2 ek. Liszt
1 csipet
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika
1 csipet Cukor
1 ág Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és vágd vékony karikákra.

    Ha a hagyma erősen csíp, áztathatod hideg vízben egy percig, hogy csökkentsd a csípősségét.

    2

    Egy kis tálban keverd össze a lisztet, paprikát, sót és borsot.

    A paprika ízesíti a ropogós hagymát, így a fűszeres liszt tökéletesen illik az ételhez.

    3

    A hagymakarikákat forgasd meg a lisztes keverékben, hogy egyenletesen bevonja őket.

    Ha túl sok liszt tapad a hagymára, óvatosan rázd le, hogy ne legyen túl sűrű a panír.

    4

    Melegíts olajat egy serpenyőben, és tedd bele a hagymát. Süsd közepes hőmérsékleten, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    A hagymákat folyamatosan keverd, hogy mindegyik egyenletesen süljön meg és ne égjenek meg.

    5

    Miután a hagyma ropogós lett, szedd ki a serpenyőből, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpöghessen.

    A papírtörlő segít abban, hogy a hagyma megőrizze ropogósságát.

    6

    A virsliket süsd meg egy másik serpenyőben, amíg szép barna színt nem kapnak.

    A virslit lassan süsd, hogy kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    7

    Tálald a virsliket a ropogós hagymával a tetején, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A petrezselyem frissessége és színe segít kiemelni az étel ízét és megjelenését.