Póréhagymás-baconos palacsinta frissen sütve

Póréhagymás-baconos palacsinta

A póréhagyma enyhén édeskés íze tökéletesen harmonizál a ropogós bacon sós karakterével ebben a különleges palacsintában. A tejföl és a sajt krémessé teszi a tölteléket, miközben a sütőben való átsütés még jobban összeérleli az ízeket. Ha egy igazán laktató és különleges sós palacsintát keresel, ez a recept remek választás!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
2 db Tojás
250 ml Tej
100 ml Szódavíz
1 csipet
2 ek. Napraforgóolaj
150 g Póréhagyma
200 g Bacon
150 g Tejföl
100 g Reszelt sajt
0.5 tk. Őrölt fekete bors
5 g Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.

    Mint a pizzás palacsintánál itt is a lisztet szitáljuk át a csomó mentes tésztáért

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A szódavíz helyett használhatsz sima vizet is, de a szódavíz lazább tésztát eredményez.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.

    A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinták könnyebben sülnek majd.

    4

    Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.

    Ha a palacsinta túl gyorsan sül, vedd lejjebb a lángot.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.

    Minden palacsinta előtt érdemes egy kevés olajat tenni a serpenyőbe.

    7

    A töltelékhez vágd vékony karikákra a póréhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon párold üvegesre.

    A póréhagymát ne pirítsd, csak párold, hogy ne legyen keserű.

    8

    A bacont vágd apró kockákra, és süsd ropogósra egy másik serpenyőben.

    A bacont ne süsd túl, mert akkor kemény lesz.

    9

    Keverd össze a póréhagymát, a sült bacont, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd ízesítsd fekete borssal.

    A töltelékhez használhatsz más sajtot is, például trappista sajtot.

    10

    A kész palacsintákat töltsd meg a póréhagymás-baconos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.

    Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor szét fognak esni.

    11

    Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek és a sajt kissé megolvadjon.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a sajt ne égjen meg.

    12

    Tálald frissen, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.

    A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget vagy más zöldfűszert is.