Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá a tojásokat.
Mint a pizzás palacsintánál itt is a lisztet szitáljuk át a csomó mentes tésztáért
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíz helyett használhatsz sima vizet is, de a szódavíz lazább tésztát eredményez.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az alapanyagok jól összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt jobban felszívja a nedvességet, így a palacsinták könnyebben sülnek majd.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 2-3 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1-2 percig.
Ha a palacsinta túl gyorsan sül, vedd lejjebb a lángot.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Minden palacsinta előtt érdemes egy kevés olajat tenni a serpenyőbe.
A töltelékhez vágd vékony karikákra a póréhagymát, majd egy serpenyőben kevés olajon párold üvegesre.
A póréhagymát ne pirítsd, csak párold, hogy ne legyen keserű.
A bacont vágd apró kockákra, és süsd ropogósra egy másik serpenyőben.
A bacont ne süsd túl, mert akkor kemény lesz.
Keverd össze a póréhagymát, a sült bacont, a tejfölt és a reszelt sajtot, majd ízesítsd fekete borssal.
A töltelékhez használhatsz más sajtot is, például trappista sajtot.
A kész palacsintákat töltsd meg a póréhagymás-baconos keverékkel, majd hajtsd össze vagy tekerd fel.
Ne töltsd túl a palacsintákat, mert akkor szét fognak esni.
Helyezd a töltött palacsintákat egy sütőtálba, és 180°C-on süsd 10 percig, hogy az ízek összeérjenek és a sajt kissé megolvadjon.
A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a sajt ne égjen meg.
Tálald frissen, apróra vágott petrezselyemmel megszórva.
A petrezselyem helyett használhatsz snidlinget vagy más zöldfűszert is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.