Pork schnitzel burgonyával, ropogós sertéshús és vajas burgonya

Pork Schnitzel Burgonyával

A pork schnitzel burgonyával, más néven bécsi szelet, a közép-európai konyha egyik legismertebb fogása. Az omlós, ropogós panírral sült sertéshús és a vajas-petrezselymes burgonya tökéletes párosítása nemcsak ízletes, hanem kiadós is. Ez az étel egyszerűségében rejlik nagyszerűsége, amely minden generáció kedvence maradt az évek során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertésszelet (vékonyra klopfolva)
150 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
2 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
300 ml Olaj (sütéshez)
600 g Burgonya (hámozva, kockázva)
50 g Vaj
10 g Friss petrezselyem (aprítva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Sózd és borsozd meg a sertésszeleteket mindkét oldalukon. Klopfold őket vékonyra, ha szükséges.

    A hús klopfolásánál figyelj, hogy ne szakadjon át! Használj folpackot a hús és a klopfoló között.

    2

    Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: az egyik tálba tegyél lisztet, a másodikba felvert tojást, a harmadikba pedig zsemlemorzsát.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen a panír. A zsemlemorzsába keverhetsz egy kevés reszelt parmezánt a még finomabb ízért.

    3

    Forgasd meg a húst először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy egyenletesen borítsa be a panír.

    A panírozás sorrendje fontos a tökéletes eredményhez. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a tojás pedig a zsemlemorzsának. A felesleges lisztet és zsemlemorzsát rázd le a húsról, mielőtt a serpenyőbe tennéd.

    4

    Hevíts fel olajat egy serpenyőben, és süsd a bundázott szeleteket közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna nem lesz. Papírtörlőre szedd ki őket, hogy a felesleges olajat felitassa.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesd meg a panírt. Ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a lángot. A papírtörlő segít eltávolítani a felesleges olajat, így a rántott hús ropogósabb lesz.

    5

    Közben főzd meg a kockázott burgonyát sós vízben 15 perc alatt, amíg megpuhul. Szűrd le, és add hozzá a vajat és az aprított petrezselymet. Forgasd össze.

    A burgonyát ne főzd túl, mert szétesik. Ha nem szereted a petrezselymet, használhatsz más fűszernövényt, például snidlinget vagy kaprot.

    6

    Tálald a ropogós sertésszeleteket a vajas-petrezselymes burgonyával. Kínálj mellé friss citromkarikát vagy salátát.

    A citromkarika frissességet kölcsönöz a fogásnak. Salátának kínálhatsz például uborkasalátát vagy fejes salátát.