Pork Vindaloo tálalva rizzsel és friss korianderrel

Pork Vindaloo

A Pork Vindaloo egy autentikus indiai curry, amely eredetileg Portugáliából származik, majd az indiai Goa régióban vált híressé. A vindaloo elnevezés a portugál \'vinha d\'alhos\' szóból ered, amely ecetes és fokhagymás pácot jelent. Ez az étel a fűszeres, savanykás és gazdag ízvilágáról ismert, amelyet a kókusztej tesz selymessé. A Pork Vindaloo tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy az indiai konyha megismeréséhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (kockázva)
2 db Vöröshagyma (apróra vágva)
4 gerezd Fokhagyma (zúzott)
2 tk. Gyömbér (reszelt)
3 db Paradicsom (apróra vágva)
2 ek. Ecet (borecet vagy almaecet)
1 tk. Chili por
1 tk. Kurkuma
1 tk. Köménymag (őrölt)
1 tk. Garam masala
1 tk. Paprika (őrölt)
200 ml Kókusztej
3 ek. Olaj (növényi)
1 tk.
10 g Friss koriander (apróra vágva, tálaláshoz)
300 g Főtt rizs (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, és pirítsd meg a vöröshagymát, amíg aranybarna lesz.

    A hagymát alacsony lángon, türelmesen pirítsd, hogy karamellizálódjon és édesebb ízt kapjon.

    2

    Add hozzá a zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd pirítsd 1-2 percig, hogy felszabaduljanak az aromák.

    A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adnak az ételnek.

    3

    Keverd hozzá a chili port, kurkumát, köményt, garam masalát és paprikát. Főzd fél percig, hogy a fűszerek piruljanak.

    A fűszereket óvatosan pirítsd, hogy ne égjenek meg. Ha túl száraz a serpenyő, adj hozzá egy kevés olajat.

    4

    Add hozzá a kockázott sertéshúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén barna lesz.

    A húst ne tedd egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és nem pirul meg rendesen. Inkább több részletben pirítsd.

    5

    Tedd bele az aprított paradicsomot és az ecetet. Főzd közepes lángon 10 percig, hogy a paradicsom összeessen és besűrűsödjön.

    Használhatsz konzerv paradicsomot is, ha nincs friss paradicsomod. Az ecet ad egy kis savanykás ízt, ami jól illik az ételhez.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd meg, és alacsony lángon főzd 30-40 percig, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    A kókusztej teszi krémesebbé és lágyabbá az ételt. Ha nincs kókusztejed, használhatsz tejszínt is.

    7

    Tálald a Pork Vindaloo-t frissen főtt rizzsel, és szórd meg friss korianderrel a tetejét.

    A koriander frissességet ad az ételnek. Ha nem szereted a koriandert, használhatsz petrezselymet is.