Szaftos pörkölt friss nokedlivel tålalva, hagyomånyos magyar ételként fehér tånyéron.

Pörkölt Nokedlivel

A Pörkölt nokedlivel egy igazi magyar Ă©tel, amely minden korosztĂĄly szĂĄmĂĄra ismert Ă©s kedvelt fogĂĄs. A pörkölt az egyik legismertebb magyar Ă©tel, amelyet sokfĂ©le vĂĄltozatban kĂ©szĂ­tenek: marhĂĄbĂłl, sertĂ©sbƑl, de akĂĄr vadhĂșsbĂłl is. Az Ă©tel lĂ©nyege a hĂșs, amelyet paprikĂĄval, hagymĂĄval Ă©s egyĂ©b fƱszerekkel fƑznek szaftosra. A pörkölt elengedhetetlen kĂ­sĂ©rƑje a finom, puha nokedli, amely tökĂ©letesen felszĂ­vja a gazdag szaftot. Az Ă©tel egyszerƱ, de mĂ©gis nagyon Ă­zletes, Ă©s mindenkĂ©pp a magyar konyha egyik alapĂ©telĂ©vĂ© vĂĄlt. A pörkölt nokedlivel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy csalĂĄdi ebĂ©dhez vagy barĂĄti összejövetelhez.

Ez a fogĂĄs az otthoni fƑzĂ©s egyik legkedveltebb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, amit minden magyar szĂ­vesen kĂ©szĂ­t Ă©s fogyaszt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 Ăłra 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 800 g MarhahĂșs
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek Piros paprika
⭕ 1 tk Só Info
⭕ 0.5 tk Bors
⭕ 2 ek Olaj
⭕ 1 db Paradicsom
⭕ 1 db Zöldpaprika
⭕ 500 ml Víz
⭕ 300 g Liszt (nokedlihoz)
⭕ 2 db Tojás (nokedlihoz)
⭕ 1 tk Só (nokedlihoz)
⭕ 100 ml Víz (nokedlihoz)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymåt és a fokhagymåt, majd dinszteld meg olajon.

    A hagymåt apróra vågd, hogy egyenletesen megpuhuljon és ne maradjon darabos a pörköltben.

    2

    Add hozzĂĄ a piros paprikĂĄt, a felkockĂĄzott marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd le.

    A hĂșst alaposan pirĂ­tsd körbe, hogy minden oldala kĂ©rget kapjon, Ă­gy a szaft benne marad.

    3

    Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott paradicsomot Ă©s zöldpaprikĂĄt, sĂłzd, borsozd, majd önts hozzĂĄ vizet, Ă©s fƑzd lassĂș tƱzön, amĂ­g a hĂșs megpuhul (kb. 1,5-2 Ăłra).

    A fƑzĂ©si idƑ fĂŒgg a hĂșs minƑsĂ©gĂ©tƑl, ha szĂŒksĂ©ges, hosszabb ideig is fƑzd. IdƑnkĂ©nt ellenƑrizd a vĂ­zszintet Ă©s pĂłtold, ha szĂŒksĂ©ges.

    4

    A nokedli elkészítéséhez keverd össze a lisztet, tojåst, sót és vizet, hogy lågy tésztåt kapj.

    A nokedli tĂ©sztĂĄja ne legyen tĂșl kemĂ©ny, mert akkor nehĂ©z lesz szaggatni. A vĂ­z mennyisĂ©gĂ©t fokozatosan adagold, hogy a megfelelƑ ĂĄllagot elĂ©rd.

    5

    Forralj fel egy fazĂ©k sĂłs vizet, Ă©s szaggasd bele a nokedli tĂ©sztĂĄt. FƑzd addig, amĂ­g a nokedlik feljönnek a vĂ­z tetejĂ©re.

    A nokedliket kisebb adagokban szaggasd a vízbe, hogy ne ragadjanak össze.

    6

    TĂĄlald a pörköltet a frissen fƑtt nokedlivel.

    A pörköltet tejföllel is meglocsolhatod a tĂĄlalĂĄs elƑtt.