A marhahúst kockázd fel közepes méretű darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
A húst egyenletes kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön át.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd párold üvegesre a vöröshagymát.
A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű az íze.
Add hozzá a fokhagymát, majd szórd rá a pirospaprikát, és azonnal keverd el, hogy ne égjen meg.
A pirospaprika könnyen megég, ezért vedd le a lábast a tűzről, mielőtt hozzáadod. Gyorsan keverd el, hogy ne keseredjen meg.
Tedd bele a felkockázott marhahúst, sózd, borsozd, majd szórd meg köménymaggal. Pirítsd a húst, amíg kifehéredik.
A köménymag jellegzetes ízt ad a pörköltnek. A húst addig pirítsd, amíg minden oldala kifehéredik.
Önts hozzá vizet, hogy ellepje a húst, majd alacsony lángon főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A főzés során időnként ellenőrizd a víz mennyiségét, és pótold, ha szükséges. A hús akkor jó, ha villával könnyen szétválasztható.
Amíg a pörkölt fő, főzd meg a kockatésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.
A tésztát ne főzd túl, mert akkor szétesik. Kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Tálald a pörköltet a kockatésztával, és kínálj mellé savanyú uborkát vagy más savanyúságot.
A savanyúság remekül kiegészíti a pörkölt ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.