Pörkölt tésztával és savanyúsággal tálalva

Pörkölt tésztával és savanyúsággal

A pörkölt tésztával és savanyúsággal egy igazi klasszikus magyar fogás, amely gazdag ízvilágával és szaftos állagával vált a hazai konyha egyik kedvencévé. A marhahús lassú főzése és a fűszerek harmonikus kombinációja adja meg ennek az ételnek a karakteres ízét. Ahogy a hagyma és a pirospaprika illata betölti a konyhát, azonnal a vidéki magyar ebédek hangulatát idézi. A szaftos pörkölt tökéletesen bevonja a kockatésztát, míg a savanyú uborka frissességet és enyhe savanykás kontrasztot ad az étel gazdag ízvilágához. Ez az étel tökéletes választás egy kiadós családi ebédhez vagy baráti összejövetelhez. A pörkölt szaftossága és a savanyúság frissessége minden falatban garantálja a hagyományos magyar ízélményt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (lábszár vagy lapocka)
2 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Pirospaprika
2 tk.
1 tk. Bors
1 tk. Köménymag
3 ek. Napraforgóolaj
500 ml Víz
400 g Kockatészta
4 db Savanyú uborka

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst kockázd fel közepes méretű darabokra. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel.

    A húst egyenletes kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön át.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, majd párold üvegesre a vöröshagymát.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg, és ne legyen keserű az íze.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, majd szórd rá a pirospaprikát, és azonnal keverd el, hogy ne égjen meg.

    A pirospaprika könnyen megég, ezért vedd le a lábast a tűzről, mielőtt hozzáadod. Gyorsan keverd el, hogy ne keseredjen meg.

    4

    Tedd bele a felkockázott marhahúst, sózd, borsozd, majd szórd meg köménymaggal. Pirítsd a húst, amíg kifehéredik.

    A köménymag jellegzetes ízt ad a pörköltnek. A húst addig pirítsd, amíg minden oldala kifehéredik.

    5

    Önts hozzá vizet, hogy ellepje a húst, majd alacsony lángon főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A főzés során időnként ellenőrizd a víz mennyiségét, és pótold, ha szükséges. A hús akkor jó, ha villával könnyen szétválasztható.

    6

    Amíg a pörkölt fő, főzd meg a kockatésztát sós, forrásban lévő vízben a csomagoláson található utasítás szerint, majd szűrd le.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor szétesik. Kövesd a csomagoláson található utasításokat.

    7

    Tálald a pörköltet a kockatésztával, és kínálj mellé savanyú uborkát vagy más savanyúságot.

    A savanyúság remekül kiegészíti a pörkölt ízét.