Potato-onion chilla, sült burgonyás és hagymás falatok, friss korianderrel

Potato-onion chilla

A chilla egy hagyományos indiai étel, amely különféle zöldségekből vagy hüvelyesekből készül, és a reggelik egyik alapvető fogása. A Potato-onion chilla a burgonya gazdag ízét és a hagyma édes-fűszeres aromáját egyesíti, ami tökéletesen passzol a friss korianderrel díszítve. Ezt az ételt egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, így ideális választás reggelire vagy könnyű étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Burgonya
1 db Hagyma
100 g Gram liszt (besan)
100 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. Egy fazékban forralj vizet, és főzd a burgonyát 10-12 percig, amíg megpuhul.

    A burgonyát apróra vágva gyorsabban megfő, így az állaga finomabb lesz a chilla-ban.

    2

    Amíg a burgonya fő, a hagymát vágd apróra, és a fokhagymát is zúzd össze. A zöld chili-t is apróra vágd.

    A chili mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, hogy erősebb vagy enyhébb ízt kapj.

    3

    A főtt burgonyát törd össze egy villával, majd keverd hozzá a gram lisztet, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a chilit, koriandert, sót és borsot.

    A tészta ne legyen túl híg, ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy formázható legyen.

    4

    A tésztát jól keverd össze, majd formázz belőle kis lapos korongokat (chillákat).

    A chilla-k méretét szabadon választhatod, de ügyelj rá, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen süljenek.

    5

    Egy serpenyőben, olívaolajon, közepes lángon süsd a chillákat mindkét oldalon aranybarnára, kb. 3-4 percig minden oldalon.

    Ha a chilla ragad, akkor a serpenyőt egy kis olajjal locsold meg, és a lángot is csökkentsd.

    6

    Tálald a kész chillákat forrón, friss korianderrel díszítve.

    Tálalás előtt egy kis citromlével is meglocsolhatod, hogy frissítő ízt kapjon.