A burgonyát hámozd meg, és vágd fel apró kockákra. Egy fazékban forralj vizet, és főzd a burgonyát 10-12 percig, amíg megpuhul.
A burgonyát apróra vágva gyorsabban megfő, így az állaga finomabb lesz a chilla-ban.
Amíg a burgonya fő, a hagymát vágd apróra, és a fokhagymát is zúzd össze. A zöld chili-t is apróra vágd.
A chili mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, hogy erősebb vagy enyhébb ízt kapj.
A főtt burgonyát törd össze egy villával, majd keverd hozzá a gram lisztet, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a chilit, koriandert, sót és borsot.
A tészta ne legyen túl híg, ha szükséges, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy formázható legyen.
A tésztát jól keverd össze, majd formázz belőle kis lapos korongokat (chillákat).
A chilla-k méretét szabadon választhatod, de ügyelj rá, hogy ne legyenek túl vastagok, hogy egyenletesen süljenek.
Egy serpenyőben, olívaolajon, közepes lángon süsd a chillákat mindkét oldalon aranybarnára, kb. 3-4 percig minden oldalon.
Ha a chilla ragad, akkor a serpenyőt egy kis olajjal locsold meg, és a lángot is csökkentsd.
Tálald a kész chillákat forrón, friss korianderrel díszítve.
Tálalás előtt egy kis citromlével is meglocsolhatod, hogy frissítő ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.