Pozole blanco tálalva sertéshússal, lime-mal, tejföllel és friss korianderrel

Pozole blanco

A pozole blanco egy hagyományos mexikói étel, amelynek alapja a fehér kukorica. A mole de olla-hoz hasonlóan a pozole is az egyik legismertebb mexikói leves, és az egész család számára ideális választás ünnepi alkalmakra. Az étel jellemzője, hogy könnyen elkészíthető, miközben kiemelkedő ízélményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
300 g Fehér kukorica
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Lime
2 ek. Friss koriander
2 szál Friss zöldhagyma
100 g Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a sertéshúst mindkét oldalán aranybarnára.

    A hús pirítása segít kihozni az ízeket, fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a lángon.

    2

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a hús mellé. Pirítsd őket még pár percig.

    A hagyma és fokhagyma aromája különleges ízt ad a pozolénak.

    3

    Add hozzá a chili port, a sót, a borsot, és öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a húsokat 40-45 percig, amíg puhák lesznek.

    A pozole fehér változata nem tartalmaz sok fűszert, a hús íze dominál benne.

    4

    Tedd bele a fehér kukoricát, és hagyd főzni további 30-40 percig, amíg a kukorica megpuhul.

    A kukorica hozzáadása fontos, mert az adja a pozole jellegzetes textúráját.

    5

    Tálalás előtt frissen facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissességet ad az ételnek, a koriander pedig a mexikói ízvilágot erősíti.

    6

    Tálald tejföllel és egy kis lime-gerezddel az asztalon, hogy mindenki hozzáadhassa a saját ízlésének megfelelően.

    A tejföl lágyítja a pozole fűszeres ízét, és még gazdagabbá teszi az ételt.