Pozole con mariscos tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con mariscos

A pozole con mariscos egy hagyományos mexikói étel, amely fehér kukoricával és tenger gyümölcseivel, mint például rák, kagyló és hal készül. Az étel ízét a chili por, a füstölt paprika és a lime frissítő íze adja. A koriander fűszeressége pedig a pozole gazdag ízvilágát emeli ki.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 20 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma
300 g Tenger gyümölcsei (pl. rák, kagyló, hal)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma segít kiemelni a tenger gyümölcseinek friss ízét.

    2

    Add hozzá a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, majd pirítsd még egy percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A füstölt paprika gazdag és mély ízt ad a pozole-nak, amely kiválóan harmonizál a tenger gyümölcseivel.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica adja a pozole alapját, miközben a fűszerek kiemelik az étel gazdag ízét.

    4

    Add hozzá a tenger gyümölcseit (rák, kagyló, hal), és főzd tovább 10-15 percig, amíg a tenger gyümölcsei átsülnek, de ne főzd túl őket.

    A tenger gyümölcseinek gyors főzése biztosítja, hogy megtartsák frissességüket és textúrájukat.

    5

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissessége tökéletesen kiegészíti a fűszeres alapot, a koriander pedig egy kis friss, zöld ízt ad.