Pozole con tomatillo tálalva lime-mal, korianderrel és friss zöldhagymával

Pozole con tomatillo

A pozole con tomatillo egy hagyományos mexikói étel, amelyet fehér kukoricával és tomatillo-val készítenek. A tomatillo friss és enyhén savanykás ízt ad az ételnek, míg a füstölt paprika és chili adja a mélyebb, fűszeres ízrétegeket. A lime és koriander pedig frissít és kiemeli az étel ízeit.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 10 perc
Teljes 1 óra 30 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 db Tomatillo
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander
2 db Lime
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma az alapíze az ételnek, és elősegíti a tomatillo friss ízének kibontakozását.

    2

    Add hozzá a tomatillo-t, a chili port, a füstölt paprikát, a sót és a borsot, és főzd 10-15 percig, amíg a tomatillo megpuhul.

    A tomatillo adja az étel savanykás ízét, amely jól kiegyensúlyozza a pozole édes és fűszeres alapját.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és add hozzá a fehér kukoricát (pozole). Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a hozzávalókat 30-40 percig.

    A kukorica az étel alapját képezi, és a fűszerek és a tomatillo hozzáadásával gazdag ízt kap.

    4

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissít és segít kiemelni a fűszeres alap ízét, míg a koriander zöld és friss ízt ad az ételnek.