Prebiotikus brokkoli-mandulás tészta, tálalva friss zöldségekkel és mandulával

Prebiotikus brokkoli-mandulás tészta

A Prebiotikus brokkoli-mandulás tészta egy tápláló étel, amely segíti az emésztést a brokkoli prebiotikus hatásaival és a mandula tápanyagaival. Az étel az egészséges zsírokat, fehérjét és rostokat biztosít, miközben gazdag vitaminokban. A teljes kiőrlésű tészta és a brokkoli kombinációja egy igazán finom és energizáló ételt alkot. Ez a recept tökéletes választás a családi étkezésekhez, különösen azok számára, akik szeretnék gazdagítani a napi tápanyagbevitelüket.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Teljes kiőrlésű tészta
200 g Brokkoli
50 g Mandulaforgács
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
30 g Parmezán sajt (opcionális)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit apró rózsákra vágjuk, majd forró vízben blansírozzuk 2-3 percig, hogy megpuhuljon, de még ropogós maradjon.

    Ne főzd túl a brokkolit, hogy megőrizze a vitaminokat és a szép zöld színét.

    2

    A tésztát a csomagolás utasításai szerint főzd meg sós vízben, majd szűrd le és tedd félre.

    A tésztát ne öblítsd le hideg vízben, hogy megőrizze a keményítőt, ami segít a szósz megtapadásában.

    3

    A fokhagymát apróra vágd vagy préseld, majd hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd benne a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, így közepes lángon pirítsd, hogy elkerüld a keserű ízt.

    4

    Add hozzá a blansírozott brokkolit a serpenyőbe, és pirítsd 3-4 percig, hogy megpuhuljon, de még maradjon ropogós.

    A brokkolit a fokhagymával együtt pirítva jobban átveszi az ízeket.

    5

    Keverd bele a főtt tésztát a brokkolis-fokhagymás keverékhez, majd öntsd hozzá a citromlevet, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    A citromlé friss ízt ad a tésztának, és kiemeli a brokkoli ízét.

    6

    Tálald a tésztát, szórd meg mandulaforgáccsal, és opcionálisan reszelj rá parmezánt.

    A mandulaforgács nemcsak ízt ad, hanem roppanós textúrát is biztosít a tésztának.