A brokkolit apró rózsákra vágjuk, majd forró vízben blansírozzuk 2-3 percig, hogy megpuhuljon, de még ropogós maradjon.
Ne főzd túl a brokkolit, hogy megőrizze a vitaminokat és a szép zöld színét.
A tésztát a csomagolás utasításai szerint főzd meg sós vízben, majd szűrd le és tedd félre.
A tésztát ne öblítsd le hideg vízben, hogy megőrizze a keményítőt, ami segít a szósz megtapadásában.
A fokhagymát apróra vágd vagy préseld, majd hevíts olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd benne a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma gyorsan megéghet, így közepes lángon pirítsd, hogy elkerüld a keserű ízt.
Add hozzá a blansírozott brokkolit a serpenyőbe, és pirítsd 3-4 percig, hogy megpuhuljon, de még maradjon ropogós.
A brokkolit a fokhagymával együtt pirítva jobban átveszi az ízeket.
Keverd bele a főtt tésztát a brokkolis-fokhagymás keverékhez, majd öntsd hozzá a citromlevet, és sózd, borsozd ízlés szerint.
A citromlé friss ízt ad a tésztának, és kiemeli a brokkoli ízét.
Tálald a tésztát, szórd meg mandulaforgáccsal, és opcionálisan reszelj rá parmezánt.
A mandulaforgács nemcsak ízt ad, hanem roppanós textúrát is biztosít a tésztának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.