Prebiotikus fűszeres édesburgonya, korianderrel és lime levével tálalva

Prebiotikus fűszeres édesburgonya

Az édesburgonya a világ egyik legnagyobb tápanyagtartalmú zöldsége, és a fűszeres édesburgonya egy egyszerű, de ínycsiklandó étel. A prebiotikus étkezés elve alapján a fűszerek és a koriander segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. Az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes választás minden étkezéshez, legyen szó egy könnyed vacsoráról vagy egy tápláló köretről.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Édesburgonya
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk. Szárított oregánó
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 csokor Friss koriander
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az édesburgonyákat hámozd meg és vágd kb. 2-3 cm-es kockákra.

    Az édesburgonyát érdemes egyenletes méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát (finomra zúzva), a fűszerpaprikát, a köményt, az oregánót, sót és borsot.

    A fokhagyma zúzása segít az ízek jobban kibontakozni, így az egész ételben egyenletes lesz a fokhagyma íze.

    3

    Add hozzá az édesburgonyát a fűszerkeverékhez, és jól forgasd össze, hogy minden darab jól be legyen vonva a fűszerekkel.

    Használj egy nagy tálat, hogy kényelmesen elférjenek az édesburgonya darabok, és ne ragadjanak össze.

    4

    Helyezd a fűszeres édesburgonya darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.

    Ha szeretnéd, a végén egy kicsit piríthatod őket, hogy még ropogósabbak legyenek.

    5

    Tálald friss korianderrel díszítve, és locsold meg egy pici lime levével.

    A lime frissessége tökéletesen illik az édesburgonya természetes édességéhez.