Az édesburgonyákat hámozd meg és vágd kb. 2-3 cm-es kockákra.
Az édesburgonyát érdemes egyenletes méretűre vágni, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a fokhagymát (finomra zúzva), a fűszerpaprikát, a köményt, az oregánót, sót és borsot.
A fokhagyma zúzása segít az ízek jobban kibontakozni, így az egész ételben egyenletes lesz a fokhagyma íze.
Add hozzá az édesburgonyát a fűszerkeverékhez, és jól forgasd össze, hogy minden darab jól be legyen vonva a fűszerekkel.
Használj egy nagy tálat, hogy kényelmesen elférjenek az édesburgonya darabok, és ne ragadjanak össze.
Helyezd a fűszeres édesburgonya darabokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig, amíg megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
Ha szeretnéd, a végén egy kicsit piríthatod őket, hogy még ropogósabbak legyenek.
Tálald friss korianderrel díszítve, és locsold meg egy pici lime levével.
A lime frissessége tökéletesen illik az édesburgonya természetes édességéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.