Prebiotikus póréhagymá-céklás krém tálban tálalva, világos háttéren, friss hozzávalókkal körítve

Prebiotikus póréhagymá-céklás krém

A póréhagyma és cékla külön-külön is ismert prebiotikus hatásukról, együtt pedig tökéletes párost alkotnak egy tápláló, színes krémben. Az egészségtudatos táplálkozás hívei gyakran keresnek olyan recepteket, amelyek nemcsak finomak, hanem támogatják a bélflóra egészségét is – ez a krém pontosan ilyen. Technikai tanács: A póréhagyma lassú párolása segít megszelídíteni annak intenzív ízét, míg a cékla és csicseriborsó semleges, földes íze kiváló alapot ad egy harmonikus, rostban gazdag készítményhez. Ahogy az olívaolaj összeolvad a céklás keverékkel, egy selymesen kenhető textúra alakul ki. Ez a krém kiváló pirítósra, szendvicsbe vagy zöldségek mellé mártogatósnak – ideális egészséges reggelihez, uzsonnához vagy vendégvárónak is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma (csak a fehér része)
250 g Főtt cékla
150 g Főtt csicseriborsó
2 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 db Fokhagyma
0.5 tk. Őrölt római kömény
1 tk.
0.25 tk. Őrölt fekete bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát karikázd fel, és olívaolajon alacsony lángon párold üvegesre egy serpenyőben kb. 10 perc alatt.

    A lassú párolás kiemeli a póréhagyma természetes édességét, így nem lesz nyers íze a krémben.

    2

    A főtt céklát hámozd meg, és kockázd fel. Ha vákuumcsomagolt főtt céklát használsz, azt már nem kell hámozni.

    Ha magad főzöd a céklát, hagyd teljesen kihűlni a pürésítés előtt, így jobb textúrát kapsz.

    3

    Tedd a párolt póréhagymát, céklát, főtt csicseriborsót, aprított fokhagymát, citromlevet, római köményt, sót és borsot egy aprítógépbe.

    A csicseriborsó krémes állagot ad és prebiotikus rostokkal gazdagítja az ételt.

    4

    Kezdd el turmixolni, közben fokozatosan adagold hozzá az olívaolajat és vizet, míg sima, krémes állagú lesz.

    Ha túl sűrű, adj hozzá még kevés vizet, de csak kis adagokban, hogy kenhető maradjon.

    5

    Kóstold meg, szükség esetén sózd vagy citromlével frissítsd. Hűtve tálald, friss kenyérrel vagy zöldségekkel.

    Tálalás előtt díszítheted egy kevés olívaolaj-csorgatással és őrölt borssal a tetején.