Prebiotikus póréhagymás-alma sütemény, aranybarna sütemény szeletelve

Prebiotikus póréhagymás-alma sütemény

A póréhagymás-alma sütemény egy különleges magyar édesség, amely a hagyományos süteményeket ötvözi egy egészséges, prebiotikus változattal. A póréhagyma enyhén fűszeres íze tökéletesen kiegészíti az alma édes, friss ízét. A teljes kiőrlésű liszt és a friss alapanyagok hozzáadásával egy igazán tápláló édesség születik, amely nemcsak finom, hanem az emésztést is segíti.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
1 szál Póréhagyma
2 db Alma
200 g Teljes kiőrlésű liszt
1 cs. Élesztő
150 ml Friss tej
50 g Cukor
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 cs. Vaníliás cukor
2 ek. Olívaolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágjuk fel apró karikákra, az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le őket.

    Az alma reszelése segít, hogy jobban beleolvadjon a sütemény tésztájába, és nem lesz túl nagy a darabos állag.

    2

    A tejben oldjuk fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk állni 5-10 percig, amíg az élesztő felfut.

    A felfuttatás előtt győződjünk meg róla, hogy a tej nem túl forró, hogy az élesztő ne pusztuljon el.

    3

    Egy tálban keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, sütőport, vaníliás cukrot és egy csipet sót.

    A teljes kiőrlésű liszt gazdag prebiotikumokban, amelyek segítik a bélflóra egészségének megőrzését.

    4

    A lisztkeverékhez adjuk hozzá a felvert tojásokat, az olívaolajat, és a felfuttatott élesztőt. Keverjük össze, hogy egy sima tésztát kapjunk.

    Ne keverjük túl sokáig, hogy a tészta ne legyen túl kemény.

    5

    Adjuk hozzá a reszelt almát és az apróra vágott póréhagymát, majd óvatosan keverjük össze, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    Ha szeretnénk, egy csipet fahéjat is adhatunk hozzá, hogy fokozza az alma ízét.

    6

    A tésztát öntsük egy sütőformába, amelyet előzőleg olívaolajjal kikentünk vagy sütőpapírral béleltünk.

    Ha biztosra akarunk menni, a formát lisztezhetjük is, hogy könnyebben ki tudjuk venni a süteményt.

    7

    Süssük előmelegített 180°C-os sütőben 35-40 percig, amíg a sütemény szép aranybarna nem lesz és a tűpróba is sikeres.

    A sütemény akkor van kész, ha a közepébe szúrt tűt tisztán húzzuk ki, anélkül, hogy ragadna rá a tészta.