Probiotikus Kókusz-ananászos joghurt tálalva

Probiotikus Kókusz-ananászos joghurt

A Probiotikus Kókusz-ananászos joghurt egy egészséges, frissítő édesség, amely az ananász savanykás ízét ötvözi a kókusz enyhén édes aromájával. Ez a joghurt gazdag probiotikumokban és egészséges zsírokban, tökéletes választás reggelire vagy desszertként. Az étel különösen népszerű az egészségtudatos étkezésre építő emberek körében, mivel a probiotikumok segítik az emésztést és javítják a bélflórát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Probiotikus joghurt
200 g Friss ananász
100 ml Kókusztej
2 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Méz
1 ek. Friss lime lé
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss ananászt felkockázzuk és pürésítjük egy turmixgépben.

    Ha szeretnénk finomabb pürét, érdemes a turmixot legalább 1-2 percig működtetni.

    2

    A probiotikus joghurtot és a kókusztejet egy tálban összekeverjük.

    Használj teljes zsírtartalmú joghurtot, hogy még krémesebb legyen az állaga.

    3

    Az ananász pürét, kókuszreszeléket és lime levét hozzáadjuk a joghurthoz, majd jól összekeverjük.

    A lime lé frissítő hatást ad az ételnek, és fokozza a savanykás ízt.

    4

    Végül a chia magot is belekeverjük, majd hűtőbe tesszük 30 percig, hogy a magok megduzzadjanak és a joghurt összeérjen.

    A chia magok nemcsak tápanyagokban gazdagok, hanem remekül sűrítik a joghurtot, ha időt adunk neki.

    5

    Tálalás előtt jól összekeverjük és ízlés szerint még egy kevés mézet adhatunk hozzá.

    Ha édesebb ízt szeretnénk, adjunk még mézet, de próbáljuk a természetes édes ízeket hangsúlyozni.