A körtét alaposan mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd kis kockákra. Friss, érett, de nem túl puha gyümölcsöt válassz.
A túl érett körte szétmállhat a keveréskor – válassz közepesen kemény példányt.
Egy nagyobb keverőtálba öntsd a kefirt, add hozzá a mézet és a citromlevet. Keverd simára, amíg a méz teljesen elkeveredik.
A citromlé frissen facsart legyen – ez segít megőrizni a körte színét és frissességét is.
Szórd bele a chia magot, keverd el alaposan, majd hagyd állni 5-10 percig, hogy kissé megszívja magát és besűrítse a kefirt.
Ha hosszabb ideig áll, előfordulhat, hogy zselésedni kezd – keverés után újra krémes lesz.
Add hozzá a kockára vágott körtét, és óvatosan forgasd bele, hogy ne törjön össze. Pár darabot tarts meg a díszítéshez.
Ne keverd túl erősen – így a gyümölcsök egészben maradnak, és kellemes állagot adnak.
Töltsd a joghurtot poharakba vagy kis tálkákba, és a tetejére helyezz néhány körtekockát díszítésként. Azonnal tálalhatod, vagy 10 percre hűtőbe is teheted.
Hidegen tálalva még frissítőbb, különösen nyári napokon ideális.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.