A natúr joghurtot öntsd egy keverőtálba, majd hagyd szobahőmérsékleten állni 10-15 percig, hogy az ízek könnyebben összeérjenek.
A langyos joghurt jobban átveszi a citrom és gyömbér ízét, mint a hűtött változat.
Add hozzá a frissen facsart citromlevet, a mézet és a reszelt citromhéjat, majd alaposan keverd el.
A citrom héját csak a sárga részéből reszeld le, mert a fehér rész keserű.
Reszeld finomra a gyömbért, majd keverd bele a joghurtos alapba. Dolgozd össze teljesen egyneműre.
Ha intenzívebb gyömbérízt szeretnél, hagyd az italt pihenni keverés után még 10 percig.
Fedd le a tálat, és helyezd hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek összeérjenek, és az ital jól lehűljön.
Hosszabb hűtési idő még selymesebb textúrát és harmonikusabb ízvilágot eredményez.
Tálalás előtt keverd át újra, és öntsd poharakba. A tetejére kevés reszelt citromhéj szórható.
Ne használj citromkarikát vagy levelet dekorációnak – a letisztult tálalás a legesztétikusabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.