A piros áfonyát öblítsd le alaposan, és hagyd lecsöpögni. Ha fagyasztott áfonyát használsz, győződj meg róla, hogy felolvasztottad és jól lecsöpögtetted.
Ha friss áfonyát használsz, ügyelj arra, hogy szép, érett gyümölcsöt válassz. A fagyasztott áfonya könnyebben elérhető, és nem veszít az ízéből, ha jól felolvasztod.
Egy turmixgépbe tedd az áfonyát, kefirt, mézet, citromlevet és vaníliás cukrot. Turmixold össze, amíg teljesen sima állagot nem kapsz.
A kefir természetes probiotikumokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre. Ne aggódj, ha a kefir kissé savanyú, a méz és a citrom segít ellensúlyozni az ízt.
Miután sima pürét kaptál, öntsd a kész kefirt egy pohárba vagy tálba. Tálalás előtt egy kicsit pihentesd a hűtőben, hogy frissítőbb legyen.
Ha sűrűbb italt szeretnél, használhatsz kevesebb kefirt, és a pürét szűrheted, hogy eltávolítsd a gyümölcs héját.
Tálald hidegen, friss áfonya darabokkal vagy egy kis extra mézzel díszítve, ha szeretnéd.
A piros áfonya kefir tökéletesen illik egy kis menta vagy citrom szelet hozzáadásához, hogy még frissebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.