Probiotikus piros áfonya kefir, frissítő és tápláló

Probiotikus Piros áfonya kefir

A kefir a világ számos részén elterjedt probiotikus ital, amely számos jótékony hatással bír az emésztésre. A piros áfonya hozzáadásával a kefir nemcsak színében, hanem ízében is gazdagodik. A friss piros áfonya édes-savanykás íze tökéletesen harmonizál a kefir enyhén savanykás, krémes ízével. Ez a kefir remek választás reggeli italnak, tízóraira, vagy akár étkezések között, hogy támogassa a bélflórát. A méz és citrom hozzáadásával az ital természetes édessége és frissessége még jobban kiemelkedik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Piros áfonya
500 ml Kefir
2 ek. Méz
1 ek. Friss citromlé
1 tk. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A piros áfonyát öblítsd le alaposan, és hagyd lecsöpögni. Ha fagyasztott áfonyát használsz, győződj meg róla, hogy felolvasztottad és jól lecsöpögtetted.

    Ha friss áfonyát használsz, ügyelj arra, hogy szép, érett gyümölcsöt válassz. A fagyasztott áfonya könnyebben elérhető, és nem veszít az ízéből, ha jól felolvasztod.

    2

    Egy turmixgépbe tedd az áfonyát, kefirt, mézet, citromlevet és vaníliás cukrot. Turmixold össze, amíg teljesen sima állagot nem kapsz.

    A kefir természetes probiotikumokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre. Ne aggódj, ha a kefir kissé savanyú, a méz és a citrom segít ellensúlyozni az ízt.

    3

    Miután sima pürét kaptál, öntsd a kész kefirt egy pohárba vagy tálba. Tálalás előtt egy kicsit pihentesd a hűtőben, hogy frissítőbb legyen.

    Ha sűrűbb italt szeretnél, használhatsz kevesebb kefirt, és a pürét szűrheted, hogy eltávolítsd a gyümölcs héját.

    4

    Tálald hidegen, friss áfonya darabokkal vagy egy kis extra mézzel díszítve, ha szeretnéd.

    A piros áfonya kefir tökéletesen illik egy kis menta vagy citrom szelet hozzáadásához, hogy még frissebb legyen.