Probiotikus túró friss, krémes állagban fehér tálban tálalva

Probiotikus túró

A túró a tejkultúrák egyik legősibb és legismertebb változata, amely évezredek óta tápláló alapélelmiszer. A probiotikus túró ötlete a modern táplálkozástudomány fejlődésével született, hogy egyesítse a hagyományos túró előnyeit az élőflórás tejtermékek jótékony hatásaival. Technikai tipp: a legjobb állag eléréséhez a tej lassú hevítése és a türelmes lecsepegtetés a kulcs. Ahogy a tej alvadása során elválik a savó, a konyhában kellemes, édeskés tejillat terjeng. Képzeld el, ahogy egy kanalazásra kész, selymes, friss túróval teli tál vár rád, amely minden falatjával a természetesség és a frissesség ízét idézi. Ez a probiotikus túró kiválóan használható reggelihez, töltelékekhez, édességekhez vagy akár salátákhoz is, ha egészségesebb alternatívát keresel.

Előkészület 30 perc
Elkészítés N/A
Teljes 30 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Tehéntej
2 ek. Citromlé
2 ek. Natúr élőflórás joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Minden eszközt, amit használni fogsz, sterilizálj forró vízzel, hogy megakadályozd a nem kívánt baktériumok elszaporodását.

    Mindig steril eszközökkel dolgozz, különben a túró romlékonyabb lesz!

    2

    Öntsd a tejet egy nagy lábasba, majd melegítsd közepes lángon 85°C-ra, időnként megkeverve, hogy ne égjen le az alja.

    Használj konyhai hőmérőt, hogy pontosan ellenőrizhesd a hőfokot!

    3

    Amikor a tej eléri a megfelelő hőmérsékletet, húzd le a tűzről, majd keverd bele a citromlevet. Lassan keverd, amíg a tej megalvad – ez néhány perc alatt megtörténik.

    Ne keverd túl intenzíven, különben a túrószemek túl aprók lesznek!

    4

    Hagyd állni 10 percig, hogy a savó és a túró teljesen szétváljon.

    Ne mozdítsd meg a masszát, így szebb túrószemeket kapsz!

    5

    Egy szűrőt bélelj ki tiszta muszlinnal vagy vékony konyharuhával, majd óvatosan öntsd bele az alvadt tejet. Hagyd lecsepegni 30-60 percig.

    Minél tovább csepegteted, annál szárazabb állagú túrót kapsz.

    6

    Amikor a túró lecsepegett, tedd egy keverőtálba, és keverd el két evőkanál natúr élőflórás joghurttal, hogy probiotikus hatású legyen.

    A joghurt hozzáadása lágyabb, krémesebb állagot ad a túrónak!

    7

    Tedd a kész probiotikus túrót egy tiszta, zárható edénybe, és tárold hűtőszekrényben. 3-5 napig eltartható.

    Fogyasztás előtt keverd át, hogy a legjobb textúrát kapd!