Minden eszközt, amit használni fogsz, sterilizálj forró vízzel, hogy megakadályozd a nem kívánt baktériumok elszaporodását.
Mindig steril eszközökkel dolgozz, különben a túró romlékonyabb lesz!
Öntsd a tejet egy nagy lábasba, majd melegítsd közepes lángon 85°C-ra, időnként megkeverve, hogy ne égjen le az alja.
Használj konyhai hőmérőt, hogy pontosan ellenőrizhesd a hőfokot!
Amikor a tej eléri a megfelelő hőmérsékletet, húzd le a tűzről, majd keverd bele a citromlevet. Lassan keverd, amíg a tej megalvad – ez néhány perc alatt megtörténik.
Ne keverd túl intenzíven, különben a túrószemek túl aprók lesznek!
Hagyd állni 10 percig, hogy a savó és a túró teljesen szétváljon.
Ne mozdítsd meg a masszát, így szebb túrószemeket kapsz!
Egy szűrőt bélelj ki tiszta muszlinnal vagy vékony konyharuhával, majd óvatosan öntsd bele az alvadt tejet. Hagyd lecsepegni 30-60 percig.
Minél tovább csepegteted, annál szárazabb állagú túrót kapsz.
Amikor a túró lecsepegett, tedd egy keverőtálba, és keverd el két evőkanál natúr élőflórás joghurttal, hogy probiotikus hatású legyen.
A joghurt hozzáadása lágyabb, krémesebb állagot ad a túrónak!
Tedd a kész probiotikus túrót egy tiszta, zárható edénybe, és tárold hűtőszekrényben. 3-5 napig eltartható.
Fogyasztás előtt keverd át, hogy a legjobb textúrát kapd!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.