Készítsd elő az összes hozzávalót. A kefirt és túrót vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek a keverés idejére. Az almát mosd meg alaposan, majd töröld szárazra.
A szobahőmérsékletű kefir és túró jobban összeáll és nem hűti le a gyomrot annyira étkezéskor.
Egy közepes tálban keverd össze a kefirt és a túrót. Használj kanalat vagy spatulát, és dolgozd el alaposan, amíg egységes, krémes állagot nem kapsz.
Ha simább textúrát szeretnél, használhatsz botmixert is, de hagyhatsz benne darabos túrót is, ha a rusztikusabb állagot kedveled.
Az almát vágd négybe, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékony cikkekre. A héjat ne hámozd le, mert az sok rostot tartalmaz.
Ha szeretnéd, hogy az alma ne barnuljon meg gyorsan, egy kevés citromlével is meglocsolhatod a szeleteket.
Keverd a mézet és fahéjat a kefires-túrós keverékbe. Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az édességet további méz hozzáadásával.
A fahéj nemcsak ízt ad, hanem segíti az emésztést is – különösen jó kombináció az almával.
Tálald a krémet egy mélyebb tálkába, és a tetejére rendezd el az almaszeleteket. Azonnal fogyasztható, de hűtve még frissítőbb.
Díszítheted még egy kis túróval a tetején, vagy egy kevés extra fahéjjal megszórva a látványosabb tálalásért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.