Probiotikus túrós kefir almaszeletekkel tálalva

Probiotikus Túrós-almás kefir

A kefir több ezer éves múltra tekint vissza, eredete a Kaukázus vidékéhez köthető, ahol a pásztorok kecskebőrből készült tömlőkben erjesztették a tejet. Azóta világszerte ismertté vált egészséges, probiotikus hatása miatt. A magyar konyhában a túró és az alma is gyakori alapanyag, így ez a recept a hagyományos elemek és a modern táplálkozástudomány ötvözete. Az alma rosttartalma és természetes édessége tökéletesen kiegészíti a túró krémességét és a kefir enyhén savanykás ízét. Az elkészítéshez nem kell főzni vagy sütni, csupán néhány perc, és máris kész az egészséges, tápláló fogás. Technikai tipp: ha igazán selymes állagot szeretnél, a túrót botmixerrel dolgozd össze a kefirrel – így pudingszerű textúrát kapsz. Ez a túrós-almás kefir ideális választás egy gyors reggelihez, uzsonnához vagy akár könnyű vacsorához is. Ha változatosságra vágysz, adhatsz hozzá pirított diót vagy egy kevés zabpelyhet, így még laktatóbbá válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 ml Kefir
150 g Túró (félzsíros)
1 db Alma (piros, édes fajta)
1 ek. Méz
0.5 tk. Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A kefirt és túrót vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűek legyenek a keverés idejére. Az almát mosd meg alaposan, majd töröld szárazra.

    A szobahőmérsékletű kefir és túró jobban összeáll és nem hűti le a gyomrot annyira étkezéskor.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a kefirt és a túrót. Használj kanalat vagy spatulát, és dolgozd el alaposan, amíg egységes, krémes állagot nem kapsz.

    Ha simább textúrát szeretnél, használhatsz botmixert is, de hagyhatsz benne darabos túrót is, ha a rusztikusabb állagot kedveled.

    3

    Az almát vágd négybe, távolítsd el a magházat, majd szeleteld vékony cikkekre. A héjat ne hámozd le, mert az sok rostot tartalmaz.

    Ha szeretnéd, hogy az alma ne barnuljon meg gyorsan, egy kevés citromlével is meglocsolhatod a szeleteket.

    4

    Keverd a mézet és fahéjat a kefires-túrós keverékbe. Kóstold meg, és ha szükséges, állítsd be az édességet további méz hozzáadásával.

    A fahéj nemcsak ízt ad, hanem segíti az emésztést is – különösen jó kombináció az almával.

    5

    Tálald a krémet egy mélyebb tálkába, és a tetejére rendezd el az almaszeleteket. Azonnal fogyasztható, de hűtve még frissítőbb.

    Díszítheted még egy kis túróval a tetején, vagy egy kevés extra fahéjjal megszórva a látványosabb tálalásért.