A darált pulykahúst tedd egy tálba. Add hozzá a zsemlemorzsát, a tojást, az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, valamint az aprított petrezselymet. Fűszerezd sóval és borssal, majd alaposan dolgozd össze.
A fasírt masszájába tehetsz egy kevés reszelt sárgarépát vagy cukkinit is, hogy még szaftosabb legyen.
Formázz a masszából kisebb gombócokat vagy lapított fasírtokat, és tedd őket egy tányérra.
A fasírtokat formázás előtt nedvesítsd be a kezed, hogy ne ragadjon a massza.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd meg a pulykafasírtokat közepes lángon, mindkét oldalukon 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek és teljesen átsülnek.
A fasírtokat ne süsd túl magas lángon, mert kívül megégnek, belül pedig nyersek maradnak.
Közben készítsd el a zöldséges rizst: mosd meg a basmati rizst, majd forrald fel a vizet egy lábasban. Add hozzá a rizst, a kis kockákra vágott sárgarépát és a zöldborsót. Főzd alacsony lángon 15 percig, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.
A rizs főzésekor ne kevergesd, mert összetapadhat. Ha a víz elfőtt, de a rizs még kemény, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd tovább.
Tálald a frissen sült pulykafasírtokat a meleg, zöldséges rizzsel. Kívánság szerint díszítheted friss petrezselyemmel.
A fasírtokat és a rizst tálalhatod paradicsomszósszal vagy joghurtos mártással is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.