A pulykamellet szeleteld egyenletes, kb. 1 cm vastag szeletekre. Sózd, borsozd, és dörzsöld be az apróra vágott fokhagymával és rozmaringgal.
A húst klopfold ki enyhén, hogy még puhább legyen.
Locsold meg a pulykamellet olívaolajjal és citromlével, majd hagyd pácolódni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.
A pácolási idő alatt a húst tedd hűtőbe.
Közben készítsd elő a zöldségeket: a paprikát, cukkinit és padlizsánt szeleteld fel vastagabb csíkokra, a vöröshagymát pedig karikázd fel.
A zöldségeket ne szeleteld túl vékonyra, mert akkor könnyen megégnek a grillen.
A zöldségeket locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd meg ízlés szerint.
A zöldségeket is pácolhatod egy kis fokhagymás-olívaolajos páccal.
Forrósítsd fel a grillt közepes hőmérsékletre. A pulykamell szeleteket süsd oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek, és a belsejük átsül.
A pulykamell könnyen kiszárad, ezért ne süsd túl.
A zöldségeket helyezd a grillre, és süsd őket 3-4 percig mindkét oldalon, amíg enyhén megpirulnak, de még roppanósak maradnak.
A zöldségeket forgatva grillezd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Tálaláskor helyezd a grillezett pulykamellet a tányérra, és körítsd a frissen grillezett zöldségekkel. Friss citromszeletekkel díszítheted.
Kínálhatsz mellé valamilyen joghurtos mártást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.