Grillezett pulykamell zöldségekkel tálalva

Pulykamell grillezett zöldségekkel

A pulykamell grillezett zöldségekkel egy könnyű és egészséges fogás, amely tökéletes választás azok számára, akik friss, tápláló ételt keresnek. A pulykahús sovány és fehérjében gazdag, míg a grillezett zöldségek frissességet és roppanós textúrát adnak az ételhez. Ahogy a pulykamell sül a grillen, a citrom és rozmaring illata betölti a levegőt, míg a zöldségek ropogósra pirulnak, megőrizve természetes ízüket. A tökéletes grillezett pulykamell titka a pácolás és a megfelelő sütési idő, hogy a hús szaftos maradjon. Ez az étel ideális választás nyári grillezéshez, könnyű vacsorához vagy akár egy egészséges ebédhez is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Pulykamell
2 db Piros kaliforniai paprika
2 db Cukkini
1 db Padlizsán
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
4 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 tk. Rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamellet szeleteld egyenletes, kb. 1 cm vastag szeletekre. Sózd, borsozd, és dörzsöld be az apróra vágott fokhagymával és rozmaringgal.

    A húst klopfold ki enyhén, hogy még puhább legyen.

    2

    Locsold meg a pulykamellet olívaolajjal és citromlével, majd hagyd pácolódni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    A pácolási idő alatt a húst tedd hűtőbe.

    3

    Közben készítsd elő a zöldségeket: a paprikát, cukkinit és padlizsánt szeleteld fel vastagabb csíkokra, a vöröshagymát pedig karikázd fel.

    A zöldségeket ne szeleteld túl vékonyra, mert akkor könnyen megégnek a grillen.

    4

    A zöldségeket locsold meg olívaolajjal, sózd és borsozd meg ízlés szerint.

    A zöldségeket is pácolhatod egy kis fokhagymás-olívaolajos páccal.

    5

    Forrósítsd fel a grillt közepes hőmérsékletre. A pulykamell szeleteket süsd oldalanként 4-5 percig, amíg aranybarnára sülnek, és a belsejük átsül.

    A pulykamell könnyen kiszárad, ezért ne süsd túl.

    6

    A zöldségeket helyezd a grillre, és süsd őket 3-4 percig mindkét oldalon, amíg enyhén megpirulnak, de még roppanósak maradnak.

    A zöldségeket forgatva grillezd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    7

    Tálaláskor helyezd a grillezett pulykamellet a tányérra, és körítsd a frissen grillezett zöldségekkel. Friss citromszeletekkel díszítheted.

    Kínálhatsz mellé valamilyen joghurtos mártást is.