Pulykás calzone aranybarnára sütve

Pulykás Calzone

A pulykás calzone egy könnyedebb, fehérjében gazdag változata a klasszikus olasz töltött pizzának. A szaftos sült pulykahús remekül harmonizál a fűszeres paradicsomszósszal és az olvadt mozzarellával, míg a parmezán sajt extra gazdagságot ad az ízekhez. Ez a calzone ideális választás egy laktató vacsorára vagy egy gyors ebédre, amely garantáltan elvarázsolja a húsimádókat.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 50 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Langyos víz
30 ml Olívaolaj
10 g
200 g Pulykamell
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
200 ml Paradicsomszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, az élesztőt és a sót egy nagy tálban. Add hozzá az olívaolajat és a langyos vizet, majd gyúrd össze lágy, de nem ragacsos tésztává. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. Ne adj hozzá túl sok vizet, mert akkor ragacsos lesz.

    2

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül egy óráig, amíg a duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hely a meleg sütő vagy a radiátor közelében.

    3

    A pulykamellet vágd apró kockákra, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg, míg aranybarna nem lesz.

    A pulykamellet ne süsd túl, mert akkor kiszárad.

    4

    Aprítsd fel a fokhagymát, és keverd össze a paradicsomszószt a bazsalikommal, oregánóval és fekete borssal.

    Használhatsz friss vagy szárított fűszernövényeket is.

    5

    Egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg a fokhagymát, majd öntsd hozzá a fűszerezett paradicsomszószt. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    6

    A megkelt tésztát oszd két egyforma részre, majd nyújtsd ki kör alakúra, kb. 5 mm vastagságúra.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.

    7

    A tészta egyik felére kanalazz a paradicsomszószból, majd helyezd rá a sült pulykamellet, a szeletelt mozzarellát és szórd meg reszelt parmezánnal. Hajtsd rá a másik felét, és a széleit alaposan nyomkodd le, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    A széleket villával is lenyomkodhatod, hogy biztosan zártak legyenek.

    8

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. A calzone tetejét kend meg felvert tojással, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A tojás helyett használhatsz tejet is a calzone tetejére.

    9

    Helyezd a calzonét sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Ha a teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával.

    10

    Várj néhány percet, mielőtt felszeletelnéd, hogy a töltelék ne folyjon ki túl forrón.

    Ha túl hamar vágod fel, a forró gőz megégethet.