A krumplit hámozd meg, vágd kisebb kockákra, majd főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc).
A krumpli gyorsabban megpuhul, ha apróbb darabokra vágod. A főzési időt figyeld, hogy ne főzd túl!
A pulykafasírtot formázd kisebb golyókká, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket minden oldalukon, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.
A fasírtokat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy mindegyik egyenletesen sülhessen.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben, olívaolajon pirítsd üvegesre.
A fokhagyma hamar megég, ezért érdemes figyelni rá, hogy ne piruljon túl.
A főtt krumplit törd össze egy villával, majd add hozzá a megpirított hagymát, a felaprított petrezselymet, és ízesítsd sóval, borssal.
Ha extra krémes textúrát szeretnél, egy kis tejszínt is adhatunk a krumplipüréhez.
A gluténmentes kenyér szeleteket pirítsd meg egy serpenyőben, amíg ropogósak nem lesznek, majd vágd kisebb darabokra.
Ha a kenyér nem elég ropogós, teheted a sütőbe is, hogy még jobban megpiruljon.
Egy tálban keverd össze a krumplipürét, a fasírtokat és a pirított kenyérdarabokat, majd tálald frissen.
Ha szeretnéd, a tálalás előtt egy kis extra petrezselyemmel díszítheted a tetejét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.