Pyttipanna gluténmentes változatban pulykafasírttal és pirított kenyérdarabokkal tálalva

Pyttipanna gluténmentes változatban

A pyttipanna egy klasszikus svéd étel, amelyet hagyományosan maradékok felhasználásával készítenek. A gluténmentes változata lehetőséget ad arra, hogy mindenki élvezhesse ezt az ínycsiklandó ételt. A pulykafasírt és a krumpli kombinációja mellett a pirított kenyérdarabok és a friss petrezselyem gazdagítják az ízélményt. Ez az étel gyors és tápláló megoldás a mindennapi étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 szelet Gluténmentes kenyér
300 g Pulykafasírt
4 db Krumpli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Petrezselyem
2 db Tojás
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, vágd kisebb kockákra, majd főzd meg sós vízben, amíg teljesen megpuhul (kb. 15-20 perc).

    A krumpli gyorsabban megpuhul, ha apróbb darabokra vágod. A főzési időt figyeld, hogy ne főzd túl!

    2

    A pulykafasírtot formázd kisebb golyókká, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket minden oldalukon, amíg szépen megpirulnak és átsülnek.

    A fasírtokat ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy mindegyik egyenletesen sülhessen.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy másik serpenyőben, olívaolajon pirítsd üvegesre.

    A fokhagyma hamar megég, ezért érdemes figyelni rá, hogy ne piruljon túl.

    4

    A főtt krumplit törd össze egy villával, majd add hozzá a megpirított hagymát, a felaprított petrezselymet, és ízesítsd sóval, borssal.

    Ha extra krémes textúrát szeretnél, egy kis tejszínt is adhatunk a krumplipüréhez.

    5

    A gluténmentes kenyér szeleteket pirítsd meg egy serpenyőben, amíg ropogósak nem lesznek, majd vágd kisebb darabokra.

    Ha a kenyér nem elég ropogós, teheted a sütőbe is, hogy még jobban megpiruljon.

    6

    Egy tálban keverd össze a krumplipürét, a fasírtokat és a pirított kenyérdarabokat, majd tálald frissen.

    Ha szeretnéd, a tálalás előtt egy kis extra petrezselyemmel díszítheted a tetejét.