Pyttipanna klasszikus változat, sült krumplival, hússal és tojással tálalva

Pyttipanna klasszikus változat

A Pyttipanna egy hagyományos finn étel, amely ropogós krumplival, sült hússal és tojással készül. Az étel egyszerű, de ízletes, és gyakran készítik maradék húsból. A finnek hétköznapi étkezéseik részét képezik, és tökéletes reggelire, ebédre vagy vacsorára. A szaftos hús és a ropogós krumpli együtt különleges étkezési élményt ad, amit a finom sült tojás koronáz meg.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Marhahús (lehet maradék sült hús is)
4 db Krumpli
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 db Tojás
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit hámozd meg, majd vágd kis kockákra. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és süsd a krumplit ropogósra, körülbelül 10 percig.

    A krumplit ne rakd túl szorosra a serpenyőben, hogy szépen ropogósra sülhessen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a sült krumplihoz, és párold őket együtt 5 percig, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A fokhagymát fokozatosan add hozzá, hogy ne égjen meg, és kiemelje az étel ízét.

    3

    A marhahúst vágd kockákra, majd add hozzá a serpenyőhöz. Főzd, amíg a hús meg nem pirul és át nem melegszik.

    Ha maradék sült húsról van szó, elegendő csak átmelegíteni, de friss hús esetén alaposan pirítsd meg.

    4

    Ízesítsd sóval, borssal, és ha szükséges, egy kis petrezselyemmel is. Keverd össze, hogy minden íz jól összeérjen.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így a végén se hagyd ki.

    5

    Közben egy másik serpenyőben süsd meg a tojásokat. Addig süsd, amíg a sárgája a kívánt állagúra nem sül.

    A tojásokat a végén a Pyttipannára helyezheted, hogy a sárgája egy kicsit ráfolyjon a keverékre.

    6

    Tálald a Pyttipannát a sült tojással a tetején, és szórd meg friss petrezselyemmel.

    A tálalásnál ügyelj arra, hogy a tojás jól látszódjon, és a sárgája jól folyjon a ropogós krumplira.