Pyttipanna sárgarépával és petrezselyemmel, ropogós burgonyával

Pyttipanna sárgarépával és petrezselyemmel

A Pyttipanna egy hagyományos svéd étel, amelyet általában maradék burgonyából és húsokból készítenek. Ez az étel egy remek módja annak, hogy felhasználjuk a maradékokat, miközben ínycsiklandó és tápláló étkezést biztosít. A sárgarépa és a petrezselyem friss íze, valamint a füstölt hús gazdag aromája egyedi és izgalmas ételt alkot. A Pyttipanna nemcsak finom, hanem könnyen variálható is, attól függően, hogy milyen húsokat és zöldségeket tartalmaz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Főtt burgonya
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
150 g Füstölt hús (pl. kolbász)
1 csokor Petrezselyem
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát hámozd meg és vágd kis kockákra.

    A burgonyát apróra vágva gyorsabban átsül, és könnyebben keverhető a többi hozzávalóval.

    2

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd fel vékony szeletekre vagy kis kockákra.

    A sárgarépát vékonyabb szeletekre vágva gyorsabban megpuhul, és könnyebben beleolvad az ételbe.

    3

    A hagymát apróra vágd, és a füstölt húst (pl. kolbászt) is darabold fel kis kockákra.

    Ha szeretnéd, a kolbászt egy kicsit piríthatod, hogy még gazdagabb ízt adjon az ételnek.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és a sárgarépát. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A hagymát és a sárgarépát folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy egyenletesen puhuljanak meg.

    5

    Add hozzá a felkockázott füstölt húst és a főtt burgonyát a serpenyőhöz. Fűszerezd sóval és borssal, majd keverd össze alaposan.

    A füstölt hús íze átjárja a burgonyát és a sárgarépát, így mindegyik hozzávaló tele lesz ízzel.

    6

    Pirítsd a keveréket még 5-10 percig, amíg a burgonya és a hús szépen átsül, és az étel enyhén ropogós lesz.

    A megfelelő pirítás segít az ételnek egy kis kérget kapni, így még finomabb lesz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a friss petrezselyemmel, és azonnal szolgáld fel.

    A petrezselyem friss íze kiegészíti a füstölt hús gazdag ízét, és színt ad az ételnek.