Quesadilla csirkével frissen tálalva

Quesadilla csirkével

A quesadilla egy híres mexikói étel, amelyet különféle töltelékekkel készítenek, a csirkés változat pedig az egyik legnépszerűbb. Az étel gyorsan elkészíthető, és különböző ízeket kínál a sajt, a csirke és a friss zöldségek kombinációjának köszönhetően. A quesadilla remek választás egy gyors vacsorához, vagy akár egy szórakoztató családi étkezéshez, amelyet mindenki szívesen eszik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirke mell filé
4 db Tortilla
150 g Reszelt sajt (pl. cheddar)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lilahagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Fűszerpaprika
100 g Tejföl
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemell filét vágd vékony csíkokra, majd sózd, borsozd és szórd meg fűszerpaprikával.

    A csirkét ízesítheted egy kis lime levével is, hogy frissebb, pikánsabb íze legyen.

    2

    Egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajon pirítsd meg a csirkét, amíg szépen megpirul és átsül. Ha kész, tedd félre.

    Ha a csirke túl nagyobb darabokban van, ne felejtsd el felaprítani, hogy könnyen elférjen a tortillában.

    3

    A lilahagymát és a paprikát vágd vékony csíkokra, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsd őket 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    A paprika édes íze tökéletesen illik a csirkéhez, és a hagyma karamellizálódik, ami még jobban fokozza az ízt.

    4

    A tortilla lapokat egy serpenyőben, olaj nélkül, pirítsd meg mindkét oldalukon, amíg enyhén ropogósak lesznek.

    Ne pirítsd túl sokáig, hogy a tortilla ne legyen túl kemény, és könnyen hajlítható maradjon.

    5

    Egy tortilla lapra tedd a csirke csíkokat, a pirított zöldségeket, és szórj rá reszelt sajtot.

    A sajt gyorsan megolvad a meleg csirke és tortilla alatt, így érdemes egy kis sajtot még a kész quesadillába is tenni.

    6

    Tedd rá a másik tortilla lapot, és egy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd meg mindkét oldalát, amíg a sajt teljesen megolvad, és a tortilla ropogós lesz.

    A quesadilla akkor a legfinomabb, ha a sajt teljesen megolvadt, és a tortilla mindkét oldala aranybarna.

    7

    Miután elkészült, vágd négy egyenlő szeletre, és tálald egy kis tejföllel és friss korianderrel.

    A tejföl kifejezetten jól kiegészíti a quesadillát, és friss ízt ad neki.