A guacamole elkészítéséhez az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Törd össze villával egy tálban. Add hozzá a lime levét, az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Keverd alaposan össze.
Az avokádót azonnal locsold meg lime-lével, hogy ne barnuljon meg.
A guacamolét tedd félre, és reszeld le a sajtot. Készíts elő minden hozzávalót, hogy gyorsan tudd összeállítani a quesadillát.
A sajtot frissen reszeld – jobban olvad és ízletesebb, mint az előre csomagolt változat.
Fektesd le az egyik tortilla lapot, szórd meg a felét reszelt sajttal, kanalazz rá guacamolét egyenletesen, majd ismét szórj rá sajtot, és hajtsd félbe.
A sajt alulra és felülre is kerüljön – így szépen összetartja majd a quesadillát.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, majd tedd bele a megtöltött tortilla lapot. Süsd mindkét oldalát 2-3 percig, míg aranybarna és ropogós lesz.
Sütés közben finoman nyomd le a quesadillát egy spatulával – így egyenletesen pirul, és a sajt is tökéletesen megolvad.
A kész quesadillát vágd háromszögekre, és tálald melegen. Ha maradt guacamole, kínáld mellé mártogatósként.
Frissen fogyasztva a legfinomabb – a guacamole nehezen tárolható, ezért ne hagyd másnapra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.