Guacamoléval és olvadt sajttal töltött quesadilla szeletekre vágva, ropogósra sütve

Quesadilla guacamoléval

A guacamole a mexikói konyha egyik legismertebb mártása, amely érett avokádóból, lime-léből, fokhagymából és hagymából készül. A quesadilla guacamoléval pedig ezt a klasszikus ízvilágot emeli egy új szintre: nem csak mártogatós formában szerepel, hanem magába a töltelékbe is belekerül. A quesadilla története a 16. századi Mexikóba nyúlik vissza, ahol az egyszerű kukoricalapos, sajttal töltött étel a mindennapok gyors és kiadós fogásává vált. Technikai tanács: a guacamolét közvetlenül sütés előtt keverd a sajt közé, hogy friss maradjon, és ne veszítse el élénk színét. Ahogy a tortilla aranybarnára pirul és a sajt olvadni kezd, a guacamole krémessége és a lime frissessége egyesül, ellenállhatatlan ízélményt teremtve. Ez az étel ideális könnyű vacsorának, baráti összejövetelekre vagy akár piknikre is. Ha szeretnél kis extra fűszert vinni bele, egy csipet chilipehellyel megbolondíthatod a tölteléket.

Előkészület 12 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 22 perc
890 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Tortilla lap
200 g Reszelt trappista sajt
2 db Érett avokádó
1 ek. Lime leve
1 db Vöröshagyma
1 db Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A guacamole elkészítéséhez az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és kanalazd ki a húsát. Törd össze villával egy tálban. Add hozzá a lime levét, az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Keverd alaposan össze.

    Az avokádót azonnal locsold meg lime-lével, hogy ne barnuljon meg.

    2

    A guacamolét tedd félre, és reszeld le a sajtot. Készíts elő minden hozzávalót, hogy gyorsan tudd összeállítani a quesadillát.

    A sajtot frissen reszeld – jobban olvad és ízletesebb, mint az előre csomagolt változat.

    3

    Fektesd le az egyik tortilla lapot, szórd meg a felét reszelt sajttal, kanalazz rá guacamolét egyenletesen, majd ismét szórj rá sajtot, és hajtsd félbe.

    A sajt alulra és felülre is kerüljön – így szépen összetartja majd a quesadillát.

    4

    Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, majd tedd bele a megtöltött tortilla lapot. Süsd mindkét oldalát 2-3 percig, míg aranybarna és ropogós lesz.

    Sütés közben finoman nyomd le a quesadillát egy spatulával – így egyenletesen pirul, és a sajt is tökéletesen megolvad.

    5

    A kész quesadillát vágd háromszögekre, és tálald melegen. Ha maradt guacamole, kínáld mellé mártogatósként.

    Frissen fogyasztva a legfinomabb – a guacamole nehezen tárolható, ezért ne hagyd másnapra.