Quesadilla tejföllel és korianderrel tálalva

Quesadilla tejföllel

A quesadilla egy tradicionális mexikói étel, amely tortillából és különböző töltelékekből készül. Az étel a mexikói konyha egyik alapvető étkezése, és számos variációban tálalják. A tejföl hozzáadása különleges ízt ad az ételnek, amely kiemeli a sajt és a csirke finom ízét. Történeti háttér: A quesadilla a 16. századra nyúlik vissza, és azóta is a mexikói étkezések fontos részét képezi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
200 g Cheddar sajt
100 g Mozzarella sajt
200 g Csirkehús (sült, apróra vágott)
1 db Paprika
1 db Piros hagyma
2 ek. Olívaolaj
100 g Tejföl
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ág Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A paprikát és a piros hagymát vágd apró kockákra. Hevíts egy serpenyőt olívaolajjal, és párold a paprikát és a hagymát, amíg megpuhulnak.

    A paprikát és hagymát ne pirítsd túl, hogy megőrizzék frissességüket és ízüket.

    2

    A csirkehúst aprítsd fel, és add hozzá a párolt zöldségekhez. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd együtt pirulni 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A csirkehúsnak jól át kell pirulnia, de ügyelj arra, hogy ne száradjon ki.

    3

    Készítsd elő a quesadillát: Reszeld le a cheddar és mozzarella sajtokat, és keverd őket össze.

    A sajtokat érdemes frissen reszelni, hogy jobban olvadjanak és krémesebbé tegyék a quesadillát.

    4

    Minden tortilla lapra szórj egy réteg sajtot, majd tedd rá a csirkehúsos keveréket, és szórj még egy kis sajtot a tetejére.

    A sajt rétegnek nem kell vastagnak lennie, hogy ne legyen túl nehéz a quesadilla.

    5

    A tortilla lapokat hajtsd félbe, és egy serpenyőben, közepes lángon süsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg a sajt teljesen megolvad és a tortilla ropogós lesz.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, mert a tortilla megéghet anélkül, hogy a sajt megolvadna.

    6

    Tálald a quesadillát friss tejföllel és korianderrel a tetején.

    A tejföl frissessége és a koriander fűszeres íze kiemeli a quesadilla ízét.