A paprikát és a piros hagymát vágd apró kockákra. Hevíts egy serpenyőt olívaolajjal, és párold a paprikát és a hagymát, amíg megpuhulnak.
A paprikát és hagymát ne pirítsd túl, hogy megőrizzék frissességüket és ízüket.
A csirkehúst aprítsd fel, és add hozzá a párolt zöldségekhez. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd együtt pirulni 5 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csirkehúsnak jól át kell pirulnia, de ügyelj arra, hogy ne száradjon ki.
Készítsd elő a quesadillát: Reszeld le a cheddar és mozzarella sajtokat, és keverd őket össze.
A sajtokat érdemes frissen reszelni, hogy jobban olvadjanak és krémesebbé tegyék a quesadillát.
Minden tortilla lapra szórj egy réteg sajtot, majd tedd rá a csirkehúsos keveréket, és szórj még egy kis sajtot a tetejére.
A sajt rétegnek nem kell vastagnak lennie, hogy ne legyen túl nehéz a quesadilla.
A tortilla lapokat hajtsd félbe, és egy serpenyőben, közepes lángon süsd mindkét oldalát 2-3 percig, amíg a sajt teljesen megolvad és a tortilla ropogós lesz.
A serpenyőt ne tedd túl forróra, mert a tortilla megéghet anélkül, hogy a sajt megolvadna.
Tálald a quesadillát friss tejföllel és korianderrel a tetején.
A tejföl frissessége és a koriander fűszeres íze kiemeli a quesadilla ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.