Quibebe sajttal tálalva, díszítve friss korianderrel

Quibebe sajttal

A Quibebe egy tradicionális brazil étel, amely a tökből készült levesekre épít. Eredetileg a brazil vidéki konyhából származik, és gyakran szolgálják fel a családi étkezéseken. A tök, amely az étel alapja, különleges édes ízével gazdagítja a levest. A feta sajt hozzáadása egy kis sós, krémes ízt biztosít, míg a koriander frissessége emeli a gazdag ízvilágot. Ez a leves egy igazi brazil klasszikus, amely könnyen elkészíthető, tápláló és finom.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Héjas tök
100 g Feta sajt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Friss koriander
500 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tököt hámozd meg és vágd kockákra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    Ha gyorsabban szeretnéd, használhatsz előre felkockázott tököt a boltban.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd meg túl erősen, mert keserűvé válhat.

    3

    Add hozzá a felkockázott tököt a serpenyőbe, és keverd össze a hagymával. Főzd 5-7 percig, amíg a tök kicsit megpuhul.

    A tök gyorsan megpuhul, de ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    4

    Öntsd rá a zöldség alaplét, sózd és borsozd ízlés szerint, majd főzd 10-15 percig, amíg a tök teljesen megpuhul.

    A zöldség alaplé finom ízt ad a levesnek, de ha túl sós, vízzel enyhítheted.

    5

    Tálalás előtt morzsolj bele feta sajtot, és keverd jól össze.

    A feta sajt sós és krémes ízt ad a quibebének, de más sajtokkal is próbálkozhatsz, ha szeretnéd.

    6

    A kész ételt tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti az étel gazdag ízvilágát.