Rántott karfiol aranybarnára sütve, ropogós bundában tálalva

Rántott karfiol

A Rántott karfiol egy igazán finom és tápláló étel, amely a zöldségek rajongóinak különösen kedvez. A karfiol, mint alapanyag, nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokoldalú is, hiszen rengeteg módon elkészíthető. A rántott karfiol ropogós panírral borítva, aranybarnára sütve igazi ínycsiklandó ételt alkot. A zöldség finom íze és a roppanós, fűszeres bunda tökéletes kombinációt eredményez. Az étel könnyedén elkészíthető, és egy igazi kedvenc lehet a családi asztalon.

A rántott karfiol nemcsak vegetáriánusoknak, hanem mindenki másnak is kiváló választás. Akár önálló ételként, akár köretként is tálalható, és biztosan mindenki kedvenc ételévé válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
1 db Karfiol
100 g Liszt
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj
1 tk. Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A karfiolt szedd rózsáira, majd sós vízben főzd elő, amíg megpuhul, de még ropogós marad.

    A karfiolt ne főzd túl puhára, mert akkor szétesik a panírozás során. Akkor jó, ha villával könnyen szúrható, de még tartja a formáját.

    2

    A karfiolt forgasd meg először lisztben, majd felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

    A panírozás előtt a karfiolrózsákat töröld szárazra, hogy a panír jobban tapadjon. A zsemlemorzsába keverhetsz egy kis reszelt parmezánt is.

    3

    Hevítsd fel az olajat, és süsd a karfiolrózsákat aranybarnára.

    Az olaj legyen elég forró, de ne túl forró, mert akkor a panír gyorsan megég, a karfiol pedig nyers marad. Közepes lángon süssük.

    4

    Tálald melegen, friss salátával vagy mártogatóssal.

    A rántott karfiolt papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen. Tartármártással vagy fokhagymás tejföllel is finom.