Rántott szelet tálalva

Rántott szelet

A rántott szelet Magyarország egyik legismertebb ételének számít, amely évtizedek óta a családi étkezések része. Az étel az egyszerű, de nagyszerű panírozott húsok egyik legjobb példája, ami az éttermekben és otthoni konyhákban is népszerű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertésszelet
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
300 ml Olaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a sertésszeleteket: klopfold ki őket óvatosan egy húsverővel, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, és könnyebben átsüljenek.

    A húst klopfolás előtt takard le folpackkal, így nem fröcsköl szét és nem sérül meg a húsa.

    2

    A lisztet, a tojásokat és a zsemlemorzsát készítsd el három külön tálban. A tojásokat verd fel egy csipet sóval és borssal.

    A zsemlemorzsába keverhetsz fűszerpaprikát, fokhagymaport vagy más fűszereket is.

    3

    A sertésszeleteket először forgasd meg a lisztben, majd mártsd bele a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, hogy egyenletes panírt kapj.

    Ügyelj arra, hogy a szeletek mindenhol be legyenek vonva a panírral.

    4

    Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat közepes lángon. A megfelelő hőmérsékletet úgy ellenőrizheted, hogy egy pici morzsát dobva bele, ha az azonnal megfizik, akkor jó a hőmérséklet.

    A rántott húshoz legjobb a bő olajban sütés, így egyenletesen sül meg minden oldala. Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert az lehűti az olajat.

    5

    A panírozott szeleteket helyezd bele az olajba, és mindkét oldalát süsd aranybarnára, kb. 4-5 percig, amíg ropogós és át van sütve.

    Ne tegyél túl sok szeletet egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat és a hús nem sül ropogósra.

    6

    A kész rántott szeleteket papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.

    A papírtörlő helyett használhatsz rácsot is, így a hús alja sem ázik el. A sütőt alacsony hőfokon melegen tartva a kisült szeleteket melegen tarthatod tálalásig.

    7

    Tálald a rántott szeleteket friss kenyérrel, salátával vagy akár burgonyával.

    A rántott hús mellé kínálhatsz tartármártást, majonézt, vagy mustárt is. A citromlé is jól illik hozzá.