Keverd össze a darált sertéshúst, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, sót és borsot. Töltsd meg a tintahalkarikákat a hústöltelékkel, ügyelve, hogy a töltelék ne lógjon ki.
A töltelékbe tehetsz egy kevés apróra vágott chilit is, ha szereted a csípőset. A tölteléknek nem kell túl soknak lennie, mert sütés közben kifolyhat.
Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: lisztet, felvert tojást és zsemlemorzsát külön tálakba tégy.
A zsemlemorzsába keverhetsz egy kevés reszelt parmezánt is, hogy ízletesebb legyen a panír.
Forgasd meg a tintahalkarikákat először a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje a panír.
A panírozás előtt a tintahalkarikákat itasd le papírtörlővel, hogy jobban tapadjon a panír.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a panírozott tintahalkarikákat aranybarnára 2-3 perc alatt mindkét oldalon. Papírtörlőre szedd ki, hogy a felesleges olajat felitassa.
A tintahalat ne süsd túl sokáig, mert gumiszerű lesz. Akkor jó, ha a panír aranybarna, és a tintahal átsült.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálj mellé citromszeleteket. Tálald friss salátával vagy sült burgonyával.
A citromlé remekül illik a tenger gyümölcseihez. Kínálhatsz mellé fokhagymás mártogatóst is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.