Reba yakitori csirke máj tálalva pálcikákra tűzve, szezámmaggal és zöldhagymával

Reba yakitori - csirke máj

A Reba yakitori egy hagyományos japán étel, amely a yakitori fogás egy változata. A yakitori, amely eredetileg csirke húsból készült, most csirke májjal kerül elkészítésre, így egy gazdag és különleges ízélményt biztosít. Az étel pálcikákra tűzve, grillezve kerül tálalásra, és az ízesítők, mint a szójaszósz, fahéj és gyömbér segítenek kiemelni a csirke májának ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke máj
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Szezámmag
1 szál Friss zöldhagyma
8 db Pálcikák (yakitori kebabhoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke májat alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a felesleges hártyákat és vágd kisebb darabokra.

    Ha nem friss csirke májat használsz, akkor ügyelj arra, hogy alaposan leöblítsd a májat, hogy eltávolítsd a felesleges szennyeződéseket.

    2

    A szójaszószt, mirint, cukrot, fokhagymát és reszelt gyömbért egy kis tálban keverd össze. Ezt az elegyet használjuk a pácba a csirke májának.

    A mirin édes, enyhén alkoholos ízt ad az ételnek, de ha nem találod, helyettesítheted egy kis fehérborral és cukorral.

    3

    A csirke májat tedd egy edénybe, öntsd rá a pácot, és hagyd benne legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a májat.

    A pácban való áztatás segít a májnak felszívni az ízeket, de ne hagyd benne túl hosszú ideig, mert túl sós lehet.

    4

    A pálcikákat áztasd be vízbe legalább 10 percre, hogy ne égjenek meg a grillezés során.

    A pálcikák vízbe áztatása megakadályozza, hogy az égő grillen könnyen megégjenek, így biztonságosabb lesz a grillezés.

    5

    Miután a csirke máj pihent a pácban, tűzd fel a darabokat a pálcikákra, majd készítsd elő a grillt vagy serpenyőt.

    Ha grillen készíted, ügyelj arra, hogy a grill hőmérséklete közepes legyen, hogy a máj egyenletesen átsüljön.

    6

    A pálcikákat tedd a grillre vagy serpenyőbe, és minden oldalát süsd 2-3 percig, amíg a máj kívül ropogós, belül pedig puha lesz.

    A máj gyorsan sül, így ügyelj arra, hogy ne süsd túl, mert akkor keménnyé válhat.

    7

    A kész yakitorit szórd meg szezámmaggal, és friss zöldhagymával tálald.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a májnak, a friss zöldhagyma pedig frissességet és színt ad az ételnek.