Reggeli gofri friss eperrel és mézzel

Reggeli Gofri

A gofri egy klasszikus reggeli finomság, amelyet világszerte szeretnek. Ez a recept egy könnyű és gyors változat, amely friss eperrel, banánnal és mézzel tökéletesen illik a reggelekhez. A belga eredetű gofri a 18. század óta az egyik legnépszerűbb reggeli fogás, amelyet mindenki a saját ízlése szerint variálhat. Ha egy igazán finom és tápláló reggelit keresel, ez a recept tökéletes választás!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
40 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
10 g Sütőpor
1 csipet
50 g Olvasztott vaj
100 g Friss eper
1 db Banán
30 g Méz
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    Használj egy habverőt, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen elkeveredjenek, és ne maradjanak csomók a tésztában.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tojáshoz adod, mert megsütheti azt.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Fontos, hogy ne keverjük túl a tésztát, hogy a gofri könnyű és levegős maradjon.

    Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppenhogy eltűnnek. Egy kis csomó nem baj, a túlkeverés kemény gofrit eredményez.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek teljesen forrónak kell lennie, mielőtt a tésztát beleöntöd. Használhatsz sütőspray-t is a tapadásmentes felület érdekében.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    Ha egymásra rakod a gofrikat, megpuhulhatnak. A rácson hagyva a gőz el tud távozni, és a gofri ropogós marad.

    7

    A gofrikat friss eperrel, banánszeletekkel, tejszínhabbal és egy kevés mézzel díszítjük, hogy tökéletes reggeli fogás legyen.

    Kreatív lehetsz a feltétekkel! Próbáld ki a csokoládészószt, a mogyorókrémet, a diót vagy a különböző gyümölcsöket.